Συλληπητήριο για την Νίκη Παπαγιάννη

Ευανθία Γαιτανίδου

Ευανθία Γαιτανίδου

Σήμερα 2 Μαρτίου 2015 έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη φίλη, ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ.

Ευχόμαστε θερμά συλληπητήρια στους γονείς της, την κόρη της και το αδελφό της. Ξέρουμε πως δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς , για να εκφράσουν τον ασήκωτο πόνο των γονιών που θάβουν το παιδί τους,

Η ΝΙΚΗ, γαλουχημένη από παιδί στα οράματα της Αριστεράς, από δύο Αριστερούς γονείς τον Δικηγόρο Παναγιώτη Παπαγιάννη, 2 φορές Δήμαρχο Χολαργού προδικατορικά και μεταδικτατορικά και της λογίστριας Ιουλίας Παπαγιάννη, που με περίσσια αξιοπρέπεια και πολιτικό σθένος αντιμετώπισαν όλο το φάσμα των διώξεων της Αριστεράς με φυλακίσεις και εξορίες, από τα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του αγώνα της γεννιάς της συμμετέχοντας στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και στη συνέχεια μέσα από την οργάνωση του ΚΚΕ .

Διαφώνησε με το Κόμμα το 1986 και από τότε έμεινε μέχρι σήμερα ανένταχτη.

Αγωνίστρια της ζωής και της Αριστεράς, με απαράμιλλο ήθος και στάση ζωής, έδωσε όλα αυτά τα χρόνια το παράδειγμα σε όσους βρέθηκαν κοντά της, στον επαγγελματικό-επιστημονικό τομέα (τοπογράφος μηχανικός) όπου έχαιρε μεγάλης εκτίμησης, αλλά και στον κοινωνικό- πολιτικό τομέα συμμετέχοντας σ ‘ όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του νησιού μας.

Ιδανικά της ήταν ο Σοσιαλισμός, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και η αντίθεση της στην κοινωνική αδικία και στην εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν ξεχνάμε, πως τιμωρήθηκε με δυσμενή μετάθεση στη Μήλο, ένα χρόνο μετά τον διορισμό της στην Πολεοδομία της Κεφαλλονιάς, από τον Κεφαλλονίτη Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Αντ. Τρίτση, διότι μαζι με τους Μηχανικούς της εποχής εκείνης ίδρυσαν τον Σύλλογο Μηχανικών Κεφαλλονιάς με τον οποίο αντιτάχθηκαν στο σχέδιο ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο ΠΑΣΟΚ και συνέχισαν να οραματίζονται ένα άλλο κόσμο. Τιμωρία που δεν ακολούθησε, αλλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά εργαζόμενη από τότε ιδιωτικά πλέον.

Εγώ έχασα μια πολύτιμη αγαπημένη φίλη, μια συντρόφισσα που για πολλά χρόνια στήριζε η μία την άλλη στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζήσαμε.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μου φιλενάδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

email