Συμφέροντα εφοπλιστών έκοψαν τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

Σάμη Κεφαλλονιάς

Σάμη Κεφαλλονιάς

Στη λαϊκή παροιμία «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα» παραπέμπει το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από την «παγωμένη» ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Την ώρα που δεκάδες κάτοικοι των δύο νησιών αλλά και πατρινοί καθώς και κάτοικοι της Αθήνας που έλκουν την καταγωγή τους από τα δυο αυτά νησιά ταλαιπωρούνται καθημερινά για να φτάσουν αλλά και να αναχωρήσουν από αυτά – απαιτούνται τουλάχιστον 9 ώρες ταξίδι για Ιθάκη) την ίδια ώρα τα επιχειρηματικά – εφοπλιστικά συμφέροντα αποβλέπουν μέσα από το κόψιμο της γραμμής να βγάλουν χρήματα αποσπώντας τα από το κράτος.

Η συνταγή – όπως και σε άλλες περιπτώσεις σύνδεσης νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα γνωστή – καθώς καιροφυλακτούν πιέζοντας συγχρόνως εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των πολιτών να χαρακτηριστεί με νομοθετική ρύθμιση η γραμμή Πάτρα – Κεφαλονιά – Ιθάκη άγονη!!! Και στη συνέχεια αφού κριθεί επιδοτούμενη να πάρουν τη δουλειά .

Έδιωξαν εφοπλιστή

Τα συμφέροντα γύρω από τη γραμμή της Κεφαλονιάς πρωτίστως και της Ιθάκης δευτερευόντως είναι τέτοια που πριν από τρείς μήνες εκδήλωσε ενδιαφέρον εφοπλιστής για να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή αλλά υπήρξε παρέμβαση άλλου εφοπλιστή που έχει συμφέροντα στη γραμμή της Κυλλήνης και με πρόσχημα την υποχρέωση να καλύπτει ανελλιπώς την Ιθάκη τον ανάγκασαν να ανακρούσει πρύμνα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι , κατά πόσο οι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς αλλά και η κεντρική εξουσία είναι σε θέση να δώσουν λύση ενώ την ίδια ώρα η τρίτη πόλη της χώρας δεν διαθέτει την οικονομική επιφάνεια να «ναυλώσει» έστω ένα δικό της πλοίο ή να προχωρήσει στη δημιουργία μιας εταιρείας λαϊκής βάσης απο κοινού με Κεφαλονίοτες και Θιακίώτες

Πηγή άρθρου: patrastimes.gr