Στα δικαστήρια εντός κι εκτός Ελλάδας θα προσφύγουν οι πανεπιστημιακοί για τις περικοπές

περικοπές Ευρώ

Στα δικαστήρια εντός κι εκτός Ελλάδας θα προσφύγουν οι πανεπιστημιακοί για τις περικοπές.

Στα δικαστήρια, εντός και εκτός Ελλάδας, προτίθενται να προσφύγουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Οι καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι  θα προχωρήσουν άμεσα «στις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστες εκείνες απολαβές, που αναλογούν στο λειτούργημα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αποφευχθεί η σημαντική διαρροή επιστημόνων (brain drain) σε Ιδρύματα του εξωτερικού και να συνεχισθεί η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας».

Σ’ αυτή την απόφαση κατέληξαν με το σκεπτικό ότι «οι έλληνες κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε εθνικό επίπεδο οι πρόσθετες απαράδεκτα μεγάλες περικοπές στις απολαβές μας».

Η ΠΟΣΔΕΠ για να ενισχύσει τα επιχειρήματά της επικαλείται απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την διαμόρφωση των μισθών των Πανεπιστημιακών Καθηγητών.

email
Πηγή άρθρου: in.gr