Στην τελική ευθεία για υδατοδρόμια το Ιόνιο

Υδροπλάνα

Υδροπλάνα

Συναντήσεις στα Ιόνια είχαν τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes τις τελευταίες μέρες με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα. Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας – Ιθάκης για υδατοδρόμια σε Ιθάκη και Κεφαλονιά με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κα Κατσαΐτη Ελπίδα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή, για ανάπτυξη υδατοδρομίου στην Λευκάδα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτη Αραβανή και τον Δήμαρχο της Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια), έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes προσήλθαν στο διάλογο με την πρόταση για αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία υδατοδρομίων χωρίς καμία επιβάρυνση των δημόσιων φορέων, αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η εταιρεία Hellenic Seaplanes S.A..

Συμφωνήθηκε πέραν της τυπικής διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου να εξετασθούν και θέματα που αφορούν τη σκοπιμότητα της επένδυσης, και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014 . Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.

Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση των Ιονίων νήσων μεταξύ τους αλλά και με υδατοδρόμια στην Ηπειρωτική Ελλάδα πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς.

tourismtoday.gr

email