Στο “κόκκινο” αύριο Αχαία, και Κεφαλονιά για τον φόβο πυρκαγιάς, λέει η Πολιτική Προστασία

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες: Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), Αχαΐας, Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Μεσσηνίας και Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου) και Χανίων (Περιφέρεια Κρήτης).

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των εν λόγω περιοχών, έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team