Τα δρομολόγια της Sky Express για Κεφαλονιά – Παράπονα από την κ. Γρουζή

Sky ExpressΕπιστολή προς τον Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής  Αεροπορίας, κ.  Κούκη Δημήτρη, έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης, κα Τζόγια Γρουζή, με θέμα την πλημμελή και ανεπαρκή εξυπηρέτηση των πολιτών μας, μέσω της διεξαγωγής μόνο δύο διαδοχικών  εβδομαδιαίων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της άγονης επιδοτούμενης γραμμής που αφορά τα νησιά του Ιονίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε Διοικητά,

Σε συνέχεια του πρόσφατου καθορισμού του προγράμματος πτήσεων της εταιρείας Sky Express  για την χειμερινή περίοδο, οφείλουμε να επισημάνουμε την πλημμελή και ανεπαρκή εξυπηρέτηση των πολιτών μας, μέσω της διεξαγωγής μόνο δύο διαδοχικών εβδομαδιαίων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της άγονης επιδοτούμενης γραμμής που αφορά στα νησιά μας.

Είναι προφανές ότι τα νησιά μας ήδη επιβαρύνονται σημαντικά λόγω του φαινομένου της νησιωτικότητας, την οποία επιτείνει η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και έχει επηρεάσει σημαντικά την περιοχή μας.

Παράλληλα οι πρόσφατες συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών επιβάλλει την συχνή μεταφορά των συμπολιτών μας σε κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε  μεγάλα αστικά κέντρα για την διαχείριση των θεμάτων τους. Επιπλέον οι ελλείψεις και οι αδυναμίες στα ζητήματα των υπηρεσιών υγείας, απαιτούν διαρκείς τακτές ή εσπευσμένες μετακινήσεις, σε περιοχές που παράσχουν περισσότερη και πλέον εξειδικευμένη ιατρική μέριμνα..

Δεδομένου ότι υψηλή αναγκαιότητα και  στόχος μας, είναι η παροχή του αυτονόητου αγαθού της μετακινήσεως, η οποία καθίσταται επιβεβλημένη, για την ευζωία των κατοίκων μας, το προσδόκιμο της ανάπτυξή μας, την άρση της απομόνωσης  και τη σύγκλιση  με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηρίζουμε αεροπορικά δρομολόγια που να συνάδουν με αυτή τη λογική .

Είναι απαραίτητο ειδικά την δυσχερή περίοδο που διανύουμε,  να αποτρέπουμε συνθήκες που επιβαρύνουν επιπρόσθετα του πολίτες μας, αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των κρατικών μηχανισμών και επιτείνουν το αδιέξοδο.

Στην βάση αυτή αιτούμαστε της άμεσης παρέμβασής σας για την προσαρμογή του  προγράμματος δρομολογίων της εταιρείας Sky Express, με την ένταξη  πτήσεων σε ημέρες και ώρες που μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες και δει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας».

 Τζόγια Γρουζή

Aντιπεριφερειάρχης

Να θυμίσουμε τα δρομολόγια της Sky Express από και προς Κεφαλονιά όπως αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας

Πτήσεις από Κεφαλονιά προς Πρέβεζα (EFL – PVK)

Αρ. πτήσης SEH086 Ωρα αναχώρησης 10:25 Ωρα αφιξης 10:50 – Διάρκεια πτήσης 30 λεπτά (κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο)

Πτήσεις από Κεφαλονιά προς Ζάκυνθο (EFL – ZTH)

Αρ. πτήσης SEH082 Ωρα αναχώρησης 12:30 Ωρα αφιξης 13:00 – Διάρκεια πτήσης 30 λεπτά (κάθε Τετάρτη, Σάββατο)

Αρ. πτήσης SEH082 Ωρα αναχώρησης 10:30 Ωρα αφιξης 10:55 – Διάρκεια πτήσης 30 λεπτά (κάθε Κυριακή)

(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πτήσεις απο τη Κεφαλονιά και για προορισμούς που δεν αναφέρονται παραπάνω αλλά μέσω αυτών μπορείτε να ταξιδέψετε με αμέσως επόμενη πτήση όπως Κύθηρα, Κέρκυρα, Ηράκλειο)

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Πτήσεις από Κεφαλονιά προς Πρέβεζα (EFL – PVK)

Αρ. πτήσης SEH086 Ώρα αναχώρησης 20:40 Ώρα άφιξης 21:00 – Διάρκεια πτήσης 20 λεπτά (κάθε Τετάρτη)

Αρ. πτήσης SEH086 Ώρα αναχώρησης 11:55 Ώρα άφιξης 12:15 – Διάρκεια πτήσης 20 λεπτά (κάθε Πέμπτη)

Πτήσεις από Κεφαλονιά προς Ζάκυνθο (EFL – ZTH)

Αρ. πτήσης SEH082 Ώρα αναχώρησης 16:20 Ώρα άφιξης 16:50 – Διάρκεια πτήσης 30 λεπτά (κάθε Τετάρτη)

Αρ. πτήσης SEH082 Ώρα αναχώρησης 7:35 Ώρα άφιξης 7:55 – Διάρκεια πτήσης 20 λεπτά (κάθε Πέμπτη)

(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πτήσεις από τη Κεφαλονιά και για προορισμούς που δεν αναφέρονται παραπάνω αλλά μέσω αυτών μπορείτε να ταξιδέψετε με αμέσως επόμενη πτήση όπως Κύθηρα, Κέρκυρα, Ηράκλειο)

email