Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση απέλασης του δημοσιογράφου Niko Ago

Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση απέλασης του δημοσιογράφου Niko Ago

Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση απέλασης του δημοσιογράφου Niko Ago.Φωτογραφία: neolaia.gr

Κύμα μηνυμάτων και συμπαράστασης στο Ίντερνετ έχει προκαλέσει η απόφαση για την απέλαση του αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφου Niko Ago που για περισσότερα από 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Όπως γράφει στο μπλογκ του, στις 17 Μαΐου ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών «επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου».

«Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία» περιγράφει ο ίδιος την πορεία του.

«Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της» γράφει.

Εκτός από το  δημοσιογραφικό του έργο, ο Ago έχει ενεργή ακτιβιστική δράση και είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ξαφνική απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο Facebook το γκρουπ «Στηρίζω τον Niko Ago» έχει ήδη 9.260 μέλη τα οποία έχουν υπογράψει επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών που καλεί σε ανάκληση της «άδικης και τυπολατρικής» απόφασης για την απέλαση.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των μηνυμάτων συμπαράστασης και στo Twitter όπου ο Άγκο διατηρεί ενεργεί παρουσία.