Τι θα γίνει τελικά με τον Best 92.6;

Bestradio

Bestradio

Καταρχάς, έχει κλείσει ο Best; Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα σε σχέση με την αποπληρωμή των πάσης φύσεως χρεών της επιχείρησης προς τους πάσης φύσεως εργαζομένους-συνεργάτες του, τότε πολύ φοβάμαι ότι ο σταθμός θα κλείσει οριστικά.

Οι απεργίες θα συνεχίζονται κλιμακωτά κι έτσι δεν θα μπορέσει να βγει στον αέρα πρόγραμμα, με όλες τις αναμενόμενες συνέπειες. Η λογική λέει ότι ο σταθμός έχει κλείσει, αλλά το συναίσθημα αντιστέκεται σθεναρά. Αυτή είναι η στάση όλων όσοι εργάζονται για τον Best, των ακροατών και των συναδέλφων.
Πότε πιστεύεις ότι ο σταθμός ήταν στα καλύτερά του και πότε ότι μπορεί να το έχασε; Διοικητικά, από τη στιγμή που άρχισαν να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Οι παραγωγοί του Best μπορεί να τράβαγαν ζόρια, αλλά στον αέρα δεν ακούστηκε ποτέ ότι έκαναν αγγαρεία.
Αγάπη και επαγγελματισμός λέγεται αυτό. Με την απληρωσιά, ως γνωστόν, βασικά χάνεται η διάθεση όσων κάνουν εκπομπή, με όλα τα συμπαρομαρτούντα.
Απλώς, η μη πληρωμή έδειξε την πορεία προς τον γκρεμό που ξεκινούσε η επιχείρηση. Είναι θύμα της κρίσης ή της κακοδιαχείρισης; Θεωρώ ότι είναι περισσότερο θύμα της κρίσης. Όταν ο Best έφτανε να συντηρεί άλλες επιχειρήσεις του ομίλου, ήταν δεδομένο ότι δεν θα άντεχε για πολύ ο όμιλος γενικότερα.
Όταν, δε, κατατέθηκε σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης σε τράπεζες, κανείς δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά.
Ο ίδιος ο σταθμός είχε καλό ποσοστό στις μετρήσεις ακροαματικότητας, είχε διαφήμιση, είχε κέρδη. Το πού πήγαν αυτά τα χρήματα, τα έσοδα, είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση, που δεν αφορά το ραδιόφωνο. Θα συμβούλευες κάποιον επενδυτή να πάρει αυτούσια την ομάδα και να φτιάξει έναν νέο σταθμό; Το έχω γράψει ήδη στη στήλη μου στο e-tetRadio: «Θεωρώ ότι αν κάποιος έξυπνος-γνώστης του μέσου φωνάξει όλο το team και το “κουμπώσει” σε μια συχνότητα ή αν, σε άλλη περίπτωση, πάρει από την τράπεζα (“καθαρό”) το μαγαζί, θα έχει την ευκαιρία να βγάλει και χρήματα.
Να δούμε, λοιπόν, ποιος επιχειρηματίας θα θελήσει να πάρει τώρα τον επιτυχημένο Best 92.6, o οποίος, παρά τα τόσα προβλήματα, συνεχίζει να πηγαίνει πάρα πολύ καλά στις μετρήσεις». Απ’ όλο αυτό, δεν αλλάζω ούτε ένα κόμμα. Είναι κρίμα να μην εκπέμπει ο Best. Ένα σεβαστό μέρος των ακροατών τον θέλει πίσω. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους συναδέλφους μου.
email
Πηγή άρθρου: lifo.gr