Το φετινό θα είναι από τα πιο «καυτά» καλοκαίρια

Παραλίες

Παραλίες

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα πιο καυτά των τελευταίων ετών, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ψηλά για μεγάλα διαστήματα.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει και δηλώνει στον Τύπο της Κυριακής, ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, Μιχάλης Σιούτας.

Όπως λέει στην εφημερίδα ο κ. Σιούτας η θερμοκρασία θα χτυπήσει 40άρια τον Ιούνιο, ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός θα είναι ο Ιούλιος ενώ και ο Αύγουστος προβλέπεται χωρίς βροχές και μπουρίνια. “Αρκετά υψηλές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το φετινό καλοκαίρι και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εντείνοντας το αίσθημα του καύσωνα.

Ακόμα και αν δεν σημειωθούν ισχυροί καύσωνες με τον υδράργυρο να καταγράφει πολύ υψηλές τιμές, η παρατεταμένη διάρκεια θερμοκρασιών πάνω από τα κανονικά επίπεδα δημιουργεί το αίσθημα καύσωνα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στον οργανισμό, αλλά και στα ζώα” σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Τα ηπειρωτικά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας είναι οι περιοχές που αναμένεται να δείξουν τις υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές.

Τον Ιούλιο θα έχουμε παρατεταμένο διαστήματα υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα ενώ ο Αύγουστος θα είναι ζεστός με θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα αλλά με μειωμένες μπόρες και μπουρίνια

Πηγή άρθρου: inews.gr