Το “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ” και τα σενάρια για τη δρομολόγηση του

Το πλοίο "ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ"

Το πλοίο “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται και ακόμα περισσότερα είναι εκείνα που ψιθυρίζονται για το παρόν και το.. μέλλον της αγοράς αλλά και της δρομολόγησης του πλοίου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Οι προσπάθειες για την υλοποίηση της αγοράς του από την «ομάδα επιχειρηματιών» συνεχίζονται, με αρκετά προβλήματα, αφού το δάνειο στο οποίο υπολόγιζαν (από τράπεζα) δεν εξασφαλίστηκε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο (2) άτομα, τα οποία διατίθενται να «δανείσουν» την νεοσύστατη εταιρία, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο της αγοράς του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (Γνωρίζουμε τα ονόματά τους αλλά θεωρούμε πως, σ’ αυτή τη φάση δεν θα ήταν σωστό να τα δημοσιοποιήσουμε).

Στην «ομάδα συντονισμού και οργάνωσης» της εταιρίας, εντάχθηκε πρόσφατα ο Χρ. Λευκαδίτης, ενώ, τις «πολύτιμες συμβουλές» του, σε ότι αφορά δρομολόγια και άλλα τεχνικά, προσφέρει ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς.

– Το θέμα που έχει προκύψει είναι ποιο δρομολόγιο θα επιλεγεί τελικά. Η εταιρία, εξ όσων γνωρίζουμε, κινείται προς τη κατεύθυνση της εξασφάλισης γραμμής «ΠΟΡΟΣ- ΚΥΛΛΗΝΗ» (!) εγκαταλείποντας την ιδέα για την αντίστοιχη «ΣΑΜΗ- ΠΑΤΡΑ», με την δικαιολογία ότι «για αυτή τη γραμμή, αντιδρούν έντονα οι Ζακυνθινοί»! Κάτι όμως που για μερικούς δεν ισχύει! Το αντίθετο μάλιστα! Οι Ζακυνθινοί θα άφηναν με… ευχαρίστηση τη δεύτερη, λόγω του υψηλότερου κόστους που συνεπάγεται! Υπάρχει όμως και η ανακοίμωση της εταρείας που κυκλοφόρησε όταν ακούστηκε κάτι τέτοιο που δήλωνε ότι θα είναι παρών στη γραμμή ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ-ΠΑΤΡΑ χειμώνα-καλοκαίρι!!

– Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως στη περίπτωση που τεθεί επίσημα το θέμα της γραμμής ΠΟΡΟΣ- ΚΥΛΛΗΝΗ, η «Κοινοπραξία» θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά..

– Η εταιρία, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ‘διεκδικήσει» ένα τουλάχιστον ημερήσιο δρομολόγιο «ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ(!) , κάτι που αν γίνει τελικά θα θεωρηθεί ως «casus belli» από τους Ζακυνθινούς!

– Το σχέδιο για «ΚΥΛΛΗΝΗ- ΠΟΡΟ» είναι ασφαλώς οικονομικότερο, αναμένεται όμως να προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες τόσο των Σαμικών όσο και άλλων της Βόρειας Κεφαλονιάς και των κατοίκων της Ιθάκης!…

* Τις περισσότερες πληροφορίες τις πήραμε από ρεπορτάζ του ionianpress.

Πηγή άρθρου: ithacanews.gr