Ξεκίνησε το Κοινωνικό Φαρμακείο στην Κεφαλλονιά

Κοινωνικό φαρμακείο

Κοινωνικό φαρμακείο

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας κοινωνικής πολιτικής στον τομέα της υγείας, ξεκίνησε η λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου για την Κεφαλονιά.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξή τους σε όλα τα βήματα της οργάνωσης του Φαρμακείου. Πιο συγκεκριμένα Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας,Τους εργαζόμενους (Ιατρούς, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό) του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) Αργοστολίου, Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κεφαλονιάς, Την ομάδα Διάλογος-Διάδραση, Την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, Τα ΜΜΕ που ανέδειξαν την εν λόγω δράση, και τέλος, Τις εθελόντριες που εργάστηκαν για τη διαλογή των φαρμάκων.

Παρακαλούνται οι Ιατροί και οι φορείς, αλλά και οι απλοί πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στη δραστηριότητα αυτή και σε άλλες συναφείς δραστηριότητες, με στόχο την προαγωγή δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης στο νησί μας, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο:

6940564177 (Vodafone) και

e-mail : koinonikofarmakeiokefalonias [at] gmail [dot] com

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται πια, μπορούν να τα προσκομίζουν:

  • Στο Ιατρείο Λ.Βεργωτή 112, τηλ. 26710-28988 και
  • Στο ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) Αργοστολίου

Για να προμηθευτείτε φάρμακα , παρακαλώ νε επικοινωνήσετε με τα παραπάνω τηλέφωνα και το e-mail.

Ζητείται χώρος 10 τετραγωνικών μέτρων τουλάχιστον με τουαλέτα πλησίον προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν εξέταση και συνταγογράφηση για οποιονδήποτε το επιθυμεί από εθελοντές ιατρούς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία:

6940564177 (Vodafone) και

e-mail : koinonikofarmakeiokefalonias [at] gmail [dot] com

Η χρήση του ονόματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ δεν αφορά σε κάποιο σύλλογο. Η ονομασία υιοθετήθηκε αυθαίρετα με σκοπό να “στεγάσει” τις πιο πάνω υπηρεσίες (Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο, αλλά και όποιες άλλες δημιουργηθούν προσεχώς), οι οποίες είναι καρπός της συνεργασίας πολλών από τους Κοινωνικούς Φορείς, κρατικών και εθελοντικών που συνέβαλαν, και επιθυμούν να συμβάλλουν, στην επίτευξη αυτών των κοινών μας στόχων. Θα είναι χαρά μας οι Κοινωνικοί Φορείς να μας συνυπογράφουν οποιεσδήποτε δραστηριότητες από τις παρούσες και τις μελλοντικές που θεωρούν ότι ταυτίζονται με τις αρχές τους.

Ευχαριστώ

Νικόλας Μοσχόπουλος, Γιατρός, τηλ. 6944460669

Τηλ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ: 6940564177

email