Ξυλοδαρμός καθαρίστριας – Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κεραμειών

Καθαρίστρια

Καθαρίστρια

Ο ξυλοδαρμός της καθαρίστριας του Γυμνασίου Κεραμειών,στο χώρο του σχολείου όπου πήγε να εργαστεί αναδεικνύει διάφορα θέματα της σχολικής πραγματικότητας.

Αναδεικνύει κατ’ αρχήν το θέμα της ασφάλειας στους σχολικούς χώρους, που η κυβέρνηση έχει αγνοήσει αλλά και θεωρεί ότι δεν χρειάζεται, όπως προκύπτει με την απόλυση – διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, από το περσινό καλοκαίρι.

Αναδεικνύει το ανύπαρκτο πλέγμα εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο των καθαριστριών των σχολείων, καθώς αντιμετωπίζονται ως «εργολάβοι» με αντικείμενο των καθαρισμό των αιθουσών, χωρίς δικαίωμα να πάρουν άδεια ή να αρρωστήσουν (σ’ αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να φέρουν αντικαταστάτη που θα πληρωθεί από τις ίδιες).

Δεν δικαιούνται επιδόματα αδείας ή δώρων χριστουγέννων κλπ, δεν έχουν ωράριο και αμείβονται με εξευτελιστικά ποσά που για τις περισσότερες είναι και το μοναδικό εισόδημα. Δεν έχουν ωράριο.Και όλα αυτά στον ευαίσθητο χώρο του σχολείου, που ο καθαρισμός άπτεται του ζητήματος της υγείας των μαθητών.

Ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωσή της και απαιτούμε :

Την άμεση αντικατάστασή της για το διάστημα που θα απαιτηθεί για την πλήρη ανάρρωσή της, με ευθύνη του δήμου έτσι ώστε να της δοθεί όλος ο χρόνος που θα απαιτηθεί ώστε να ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα (τόσο σωματικής όσο και ψυχικής φύσεως) από τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε.

Να μην επιβαρυνθεί και με τις ευθύνες ευρέσεως αντικαταστάτριας όπως απορρέει από τις συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει οι καθαρίστριες των σχολείων.

΄Αμεση πρόσληψη σχολικών φυλάκων και καθαριστριών με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

 Για το ΔΣ του συλλόγου

Η πρόεδρος              Η γραμματέας 

Σοφία Λιάρου            Πούλια Ειρήνη