Η πιο cool παιδική χορωδία του κόσμου

Η πιο cool παιδική χορωδία του κόσμου

Δεν είναι μια εξαιρετική χορωδία αλλά μια χορωδία που αποτελείται από εξαιρετικά παιδιά.

Δεν είναι μουσικό σχολείο, δεν είναι ιδιωτικό. Πρόκειται για τη χορωδία PS22 του 22ου δημοτικού σχολείου του Staten Island στη Νέα Υόρκη, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Gregg Breinberg.

Εξήντα με εβδομήντα δημοτικάκια συναντιούνται δυο φορές την εβδομάδα για τις πρόβες και τραγουδάνε με ζήλο και αυτοέκφραση ενήλικα.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει διασκευές μεγάλου μουσικού φάσματος, από ποπ και ροκ μέχρι μέταλ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000 από τον Breinberg και τα πιτσιρίκια έχουν καταφέρει να γίνουν ένα φαινόμενο αφού το κανάλι τους στο Youtube μετράει πάνω από 44.902.597 επισκέψεις, έχουν κάνει εμφανίσεις με καλλιτέχνες όπως η Tori Amos και το περιοδικό New York Magazine τους αποκαλεί την «πιο γνωστή παιδική χορωδία του πλανήτη».

Την τελευταία τους εμφάνιση την έκαναν στο Tribeca Film Festival με το ντοκιμαντέρ της ιστορίας τους Once in a Lullaby. Το προσωπικό τους ιστολόγιο σου προκαλεί σοκ και δέος με το που μπαίνεις στην αρχική σελίδα, αφού σου σκάνε κατευθείαν στη μούρη συνεργασίες με την Katy Perry, την Kylie Minogue και την Queen Latifah ανάμεσα σε άλλους.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή αυτή την χορωδία είναι το γεγονός πως προέκυψε από την πρωτοβουλία ενός απλού δασκάλου μουσικής, ο οποίος όμως είχε τη διάθεση να είναι πραγματικά δημιουργικός και δοτικός, όπως στ’ αλήθεια θα έπρεπε να είναι οι εκπαιδευτικοί, κάνοντας τα πιτσιρίκια κάθε εθνικότητας και οικονομικής επιφάνειας να μεγαλώνουν ενωμένα και να δουν ως κάτι μεγαλύτερο το σχολείο από απλή αγγαρεία μαθημάτων, διαβάσματος και κανόνων.

email
Πηγή άρθρου: doctv.gr