«Ύποπτοι οι καλλιτέχνες που πολιτεύονται»

Γιάννης Ζουγανέλης

Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του την πολιτική ζωή και στην παρακμή που βιώνει η χώρα μας, ενώ δήλωσε εξαιρετικά καχύποπτος απέναντι σε όσους καλλιτέχνες πολιτεύονται με κάποιο κόμμα.

«Ζούμε σε μια εποχή που έχουν αποκαλυφθεί όλα. Δεν παίρνει κανένα να συνεχίσει να εθελοτυφλεί. Όλα αυτά τα αναμασήματα σχετικά με το τι είναι προοδευτικό και τι δεν είναι καθώς και ο καπιταλισμός που δήθεν υπήρχε έφεραν τηΧρυσή Αυγή στη Βουλή», δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός στο gossip-tv.gr.

«Θεωρώ την ιδιότητα του πολίτη πολύ ισχυρότερη από την ιδιότητα του πολιτικού, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να σκύψει το κεφάλι, να υποταχθεί στο κόμμα, γιατί δεν θεωρώ τα κόμματα δημοκρατικά», εξήγησε και ξεκαθάρισε ότι κατά τη γνώμη του όσοι πολιτεύονται είναι ματαιόδοξοι και στοχεύουν στην εξουσία.

«Το να μπεις σε ένα κόμμα το θεωρώ τρομερά ύποπτο όταν είσαι καλλιτέχνης και ασχολείσαι έτσι κι αλλιώς με τα κοινά, με τον κόσμο. Όποιοι ασχοληθούν με την πολιτική είναι δεδομένο ότι θα αλλοιωθούν και θα γλυκαθούν από την εξουσία. Γίνονται φερέφωνα των αφεντικών τους», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την πολιτική ζωή, αν υπήρχε διαφάνεια και αξιοκρατία: «Θα μπορούσαμε να έχουμε δουλειά οι καλλιτέχνες στη Βουλή αρκεί όλα να κυλούσαν ομαλά».

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr