Ο Γιούρι Κέλερ δεν “εξαφάνισε” τα Σβορωνάτα

Γιούρι Κέλερ

Γιούρι Κέλερ

Στο σπίτι του στο τουριστικό χωριό Σβορωνάτα του δήμου Λειβαθούς, στη νοτιοδυτική πλευρά της Κεφαλλονιάς, πηγαίνει συχνά πυκνά ο Γιούρι Κέλερ αναζητώντας λίγη ξεκούραση.

Οι κάτοικοι του χωριού, το οποίο «έχει πιάτο» τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου πελάγου και φανταστικό ηλιοβασίλεμα, όταν βλέπουν να ανοίγουν τα παράθυρα του σπιτιού του χαίρονται.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι παίρνουν θετική ενέργεια από την παρουσία του διάσημου σε όλο τον κόσμο για τις γνώσεις και τις υπερφυσικές του δυνάμεις, τις οποίες αποκάλυψε στο ελληνικό κοινό μέσα από το σώου που έκανε στον ΑΝΤ1.

Ο Γιούρι Κέλερ, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για τη δύναμη του νου, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της περιοχής.

Οπως μάλιστα είπε στην «Espresso» ένας ντόπιος, οι άνθρωποι εκεί δεν στέκονται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Γιούρι Κέλερ μπορεί να λυγίσει κουτάλια και κλειδιά με το μυαλό του, αλλά στο ότι χρησιμοποιεί το νου πάντα για το καλό.

«Συχνά είμαστε κατηφείς για διάφορα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όταν όμως ξεφυλλίζουμε τα βιβλία του και διαβάζουμε τις συμβουλές του και τα σκίτσα του, αλλάζουμε ξαφνικά διάθεση και βλέπουμε με πιο αισιόδοξη ματιά την καθημερινότητά μας, που τελευταία δεν είναι και η καλύτερη λόγω των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε με την κρίση» σχολίασε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος του χωριού.

Ο πασίγνωστος Γιούρι Κέλερ, με καταγωγή από Αυστρία και Ουγγαρία, γεννημένος στο Ισραήλ και μόνιμος κάτοικος του Λονδίνου, επισκέπτεται συχνά την Κεφαλλονιά με την οικογένειά του.

Η παρουσία του εκεί χαροποιεί ιδιαίτερα τους συγχωριανούς του, οι οποίοι έχουν μάθει να σκέπτονται και να χρησιμοποιούν το μυαλό τους προκειμένου να καλυτερεύουν τη ζωή τους, όπως ο ίδιος διδάσκει.

Για πολλούς από αυτούς είναι ο γκουρού τους, όπως και για τόσους και τόσους άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που τον ακολουθούν πιστά χρόνια τώρα.

Πηγή άρθρου: madata.gr