Πανούσης: “Η ΧΑ κατέρριψε τη θεωρία του Δαρβίνου”

Tζίμης Πανούσης

Tζίμης Πανούσης

Ο Τζίμης Πανούσης, εδώ και 30 χρόνια ανεβαίνει στη σκηνή και με τον κοφτερό του λόγο, κόβει και ράβει την επικαιρότητα! Τώρα, φορά τη ροζ περούκα του και ξορκίζει το κακό με τις παραστάσεις του στο κλαμπ “Τρόικα”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο, μιλά για την αισθητική του Μνημονίου αλλά και για τη Χρυσή Αυγή, που την χαρακτηρίζει “λάθος αντίδραση των νέων”.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή του.

Μέσα σ’ αυτή την κοινωνική πραγματικότητα, η Τρόικα έγινε τίτλος στο κλαμπ όπου εμφανίζεσαι. Δεν είναι αποτρεπτικό για το κοινό να έρχεται σ ‘ έναν τέτοιο χώρο;

Ο κόσμος οφείλει αν θέλει να διατηρήσει στοιχειωδώς την ψυχική του υγεία να συμφιλιωθεί με την Τρόικα. Δεν μπορεί να σου αρέσει από τη μια ο Παντελής Παντελίδης και μετά να μη σου αρέσει το Μνημόνιο. Αισθητικά το Μνημόνιο είναι πολύ καλύτερο από τον Παντελίδη.

Από τότε που τελειώσαμε τον Παρθενώνα εδώ και 2.500 χρόνια είμαστε υπό κατοχή, είμαστε υπόδουλοι. Όπως λέει ο καλός συνάδελφος Καρλ Μαρξ η εργατική τάξη θα εξεγερθεί.

Όπως όμως λέει και ένας άλλος καλός συνάδελφος, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, που το πήγε λίγο παρακάτω, ο λαός μπορεί να επιλέξει να μείνει υπόδουλος. Προς το παρόν αυτό έχει επιλέξει.

Σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Λέει:

” Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τρομακτική έπαρση, εχει καβαλήσει το καλάμι. Από το μπαίνω, δεν μπαίνω στη Βουλή, έφτασαν το 20% και παραπάνω και αυτό τους βάρεσε στο κεφάλι. Δεν δέχονται πλέον καμία κριτική. Ποιοι είσαστε ρε; Όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε τα δόντια σας πώς θα φτιάξετε την Ελλάδα;

Όσο για τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει:

Δεν τη φοβάμαι. Θα τελειώσει με το που θα λυθεί το θέμα με τους μετανάστες. Είναι μια λάθος αντίδραση των νέων. Το μόνο καλό που έχει πετύχει η Χρυσή Αυγή είναι ότι κατέρριψε με τη στάση της τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου και απέδειξε ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν Νεάντερνταλ.

Άλλοι καλλιτέχνες έρχονται στις εμφανίσεις σου;

Έρχονται. Ιδίως λαϊκοί καλλιτέχνες. Με αυτούς είμαστε απευθείας συνάδελφοι. Είναι και αυτοί κανονικοί άνθρωποι που δουλεύουν για να επιβιώσουν. Είναι οι επαγγλεματίες που πασχίζουν, οι μικρομεσαίοι που μπορεί να τραγουδάνε και έξι ώρες, ως το ξημέρωμα, χωρίς να θεωρούν ότι κάνουν κάτι τρομερό.

Η τέχνη είναι υπερτιμημένη και κυρίως από αυτούς του εντέχνου. Θεωρώ το έντεχνο μεταμφιεσμένο σκυλάδικο. Το αληθινό ροκ βρίσκεται στην Εθνική οδό και την επαρχία.

Όλο το υπόλοιπο είναι κουλτούρα να φύγουμε.

email
Πηγή άρθρου: Ελεύθερος Τύπος