Πέθανε η αρχισυντάκτρια του Cosmopolitan, Έλεν Γκέρλι Μπράουν

Έλεν Γκέρλι Μπράουν

Έλεν Γκέρλι Μπράουν

Η Έλεν Γκέρλι Μπράουν, η γυναίκα που επί 32 χρόνια κρατούσε τα ηνία του περιοδικού Cosmopolitan στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 90 ετών, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.Η Μπράουν προσελήφθη από τον εκδοτικό οίκο Hearst στη θέση της αρχισυντάκτριας το 1965 και παρέμεινε στη θέση αυτή ώς το 1997.

Τρία χρόνια πριν προσληφθεί, το 1962 είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο της «Sex and the Single Girl». Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ, κυκλοφόρησε σε 28 χώρες και μεταφράστηκε σε 16 γλώσσες.

Υπό τις οδηγίες της, το Cosmopolitan γνώρισε τεράστια επιτυχία, κυρίως επειδή παρότρυνε τις γυναίκες να απολαύσουν τη σεξουαλικότητά τους, ανεξαρτήτως της οικογενειακής τους κατάστασης.

Η ίδια έλεγε ότι στόχος της ήταν να δείξει στις αναγνώστριες «πώς να κερδίσουν τα πάντα στη ζωή τους: τα χρήματα, την αναγνώριση, την επιτυχία, τους άνδρες, το κύρος, την εξουσία, την αξιοπρέπεια…».

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ απότισε φόρο τιμής στη Μπράουν, λέγοντας ότι η πόλη «έχασε μία πρωτοπόρο, που αναμόρφωσε όχι μόνο ολόκληρη τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, αλλά την κουλτούρα του έθνους».

«Ήταν πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες» σημείωσε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.

email
Πηγή άρθρου: LAY-OUT