Συνελήφθη η ηθοποιός Daryl Hannah

Daryl Hannah

Daryl Hannah.

Η ηθοποιός Daryl Hannah συνελήφθη την Πέμπτη στο Τέξας επειδή προσπάθησε να εμποδίσει την κατασκευή ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου για την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού, του Keystone XL, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της.

Το περιστατικό συνέβη έξω από το Ουίνσμπορο του Τέξας, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντάλας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Hannah.

Η ηλικίας 51 ετών Daryl Hannah, επί σειρά πολλών ετών ακτιβίστρια, συνελήφθη τον περασμένο χρόνο έξω από τον Λευκό Οίκο διαμαρτυρόμενη και πάλι κατά της κατασκευής του αγωγού. Ο πετρελαιαγωγός Keystone XL, θα μεταφέρει περισσότερο από μισό εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα από τον Καναδά στον Κόλπο του Τέξας.

Την Πέμπτη η διάσημη ηθοποιός στάθηκε μπροστά από έναν εκσκαφέα που χρησιμοποιείται για το ξερίζωμα δέντρων και την ισοπέδωση του εδάφους προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός, ανέφερε στην ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της. Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με την ηθοποιό, που έγινε γνωστή από την ταινία “Η
Γοργόνα”, ήταν η ιδιοκτήτρια του χώρου, της οποίας η ιδιοκτησία απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες του σχεδίου.

Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι η Hannah τέθηκε υπό κράτηση με τις κατηγορίες της καταπάτησης ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης κατά της αρχής.

email
Πηγή άρθρου: ant1online.gr