Δημιουργίες της Τάνιας Χριστοφοράτου

Δημιουργίες Τάνιας Χριστοφοράτου

Δημιουργίες Τάνιας Χριστοφοράτου

Η Τάνια Χριστοφοράτου είναι Βιολόγος και ταυτόχρονα Εικαστικός.

Ζωγραφίζει  πίνακες, αντλώντας την έμπνευσή της από τη φύση και τους ανθρώπους. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Κεφαλονιά (τον Αύγουστο 2013 στο Θέατρο Κέφαλος, Αργοστόλι).

Πρόσφατα, ξεκίνησεένα project ζωγραφικής σε ρούχα.

Τα ρούχα είναι χειροποίητο από την αρχή ως το τέλος.

Τα θέματα της ζωγραφικής της στα ρούχα είναι διάφορα και εντάσσονται σε ενότητες.

Τώρα κάνει μία ενότητα που ονομάζεται “Τέχνη και Βιολογία”.

Χρησιμοποιεί οργανικές φόρμες, καμπύλες, φυσικά μοτίβα, σαν αυτά που μπορεί κανείς να διακρίνει στο μικροσκόπιο, σε μία καλλιέργεια βακτηρίων, στους ανθήρες ενός άνθους, στα πέταλα, τα φύλλα, το μικρόκοσμο.

Η ματιά της στον κόσμο της φύσης είναι από πολύ κοντά, σχεδόν από μέσα. Γι’αυτό ζωγραφίζει ανθρώπινες φιγούρες μέσα σε οργανικές φόρμες που θυμίζουν καρπούς ή κύτταρα ή βιολογικές δομές. Η οπτική της δεν κάνει διάκριση στο έξω από το μέσα, στο περίβλημα από την ουσία και στη δομή από τη λειτουργία.

Κάθε μπλούζα ή κάθε φόρεμα είναι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, απόλυτα διαφορετικό από τα άλλα. Αυτός που θα το αγοράσει, θα είναι συμμέτοχος στο έργο τέχνης, αφού θα το περάσει από τις δύο διαστάσεις του επιπέδου στις τρεις διαστάσεις του χώρου και θα του δώσει την κίνηση του σώματός του, τη θερμότητα, την ανάσα του, τους χτύπους της καρδιάς του.

Τα έργα μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιό μου:

http://polychromia.blogspot.gr/

Μια ματιά

email