Το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο στο Φισκάρδο

Το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο στο Φισκάρδο

Το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο στο Φισκάρδο

Την εμφάνισή του στα ελληνικά ύδατα θα κάνει τις επόμενες ημέρες το Azzam το yacht  του προέδρου του Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρης του Αμπού Ντάμπι Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ, ένα σκάφος που εκτόπισε από την πρώτη θέση με τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα γιοτ του κόσμου το Eclipse του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Esprresso το πλωτό παλάτι μήκους 180 μέτρων, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι τους στις θάλασσες στις 20 του περασμένου Ιουνίου, θα κάνει την εμφάνισή του στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στο Φισκάρδο.

Το αξίας 465 εκατ. Ευρώ Azzam διαθέτει δύο πισίνες, κινηματογράφο, ντίσκο, γυμναστήριο, σάουνα, βαθυσκάφος με το οποίο ο ιδιοκτήτης του εξερευνά τον βυθό και δύο ελικοδρόμια. Ενα από τα μεγάλα σαλόνια έχει μήκος κοντά στα δέκα μέτρα, ενώ λέγεται πως το τζάμι στην κρεβατοκάμαρα του ιδιοκτήτη είναι αλεξίσφαιρο, καθώς και πως το σκάφος έχει το δικό του αμυντικό σύστημα πυραύλων.

Επιπλέον, διαθέτει 50 σουίτες, με την καθεμία να έχει τη δική της ονομασία και διακόσμηση. Ολοι οι χώροι εσωτερικά είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται πως βρίσκεται σε παλάτι. Στους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν βεβαίως μπαρ για την εξυπηρέτηση των VIP καλεσμένων, αλλά και σαλόνια για ένα μοναδικό και άνετο ταξίδι. Το σκάφος, εκτός από τη μοναδικής αρχιτεκτονικής εσωτερική σκάλα από πανάκριβα μάρμαρα και χρυσές κουπαστές, διαθέτει και ασανσέρ.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr