Αυτή είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον φτάσει στο 40%

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου, προκειμένου, ενόψει της μετάλλαξης του κόμματος σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό, να αυξηθούν τα μέλη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εξορμήσεις σε πλατείες, σε παραλίες, αξιοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα και στοχεύει στο να εγγράψει χιλιάδες μέλη μέχρι τον Φθινόπωρο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται η μία μετά την άλλη και με πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Στόχος των ομιλιών που διοργανώνονται είναι ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στο κόμμα, να ακούσει πολλές από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να εγγραφεί αν θέλει ως μέλος στο κόμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Ανοικτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι. Σε μία «αυθεντική» λαϊκή γειτονιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με 37,71%, η Κουμουνδούρου, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, είδε εκατοντάδες πολίτες να αγκαλιάζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από το Περιστέρι, ενώ ξεκαθάρισε πως «η μοναδική μας δέσμευση είναι ότι δεν θα προδώσουμε τον λαό». Κατεβαίνοντας από το βήμα, πέρασε ανάμεσα από τον κόσμο που τον χαιρετούσε εγκάρδια, και συμπλήρωσε συμβολικά την Αίτηση Μέλους. Υπολογίζεται πως μόνο εκείνη την ημέρα συμπληρώθηκαν περίπου 170 αιτήσεις από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από νέους ανθρώπους.

Η ηλικιακή ομάδα των 20-30 ήταν ένας σημαντικός «στόχος» για τον ΣΥΡΙΖΑ που ούτως ή άλλως έχει απήχηση σε νεαρούς ανθρώπους. Έτσι η Κουμουνδούρου αναμένεται να δρομολογήσει κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο μέσω των ΜΜΕ όσο και των διαδεδομένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr