“Αγκάθι” η εφεδρεία για την κυβέρνηση

Κουβέλης,Σαμαράς,Βενιζέλος

Κουβέλης,Σαμαράς,Βενιζέλος

Εμπλοκή στο θέμα της εφεδρείας φαίνεται πως προέκυψε στην τρικομματική κυβέρνηση, ύστερα από τη συνάντηση της Τρίτης. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για την κατάσταση των ελληνικών ναυπηγείων αλλά και για την εφεδρεία στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, στόχος της κυβέρνησης είναι κρατήσει και τα δύο ναυπηγεία ζωντανά και να διασώσει τα ελληνικά ναυπηγεία.

Αναφορικά με την εφεδρεία ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως έχει “αρνητική εμπειρία” από το παρελθόν και συνέχισε λέγοντας πως “προσωπικά έχω δεσμευτεί προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο και αυτή η δέσμευση μου ισχύει απολύτως”.

Κατηγορηματικά αντίθετος δήλωσε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης και μιλώντας για την εφεδρεία έκανε λόγο για φιάσκο.

«Όχι μόνο δεν δημιουργεί κανένα όφελος οικονομικό για τη χώρα και τα δημοσιονομικά της, αντίθετα διώχνει στην ανεργία κι άλλους συμπολίτες μας και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται στο μεγάλο αριθμό ανέργων κι άλλοι άνεργοι. Πέραν του γεγονότος, επαναλαμβάνω, αποδείχτηκε ότι στο μέτρο που εφαρμόστηκε η εργασιακή εφεδρεία ήταν ένα φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ για τα ναυπηγεία δήλωσε πως “πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα των ναυπηγείων”.

“Συζητάμε για όλα. Αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου σε ερώτηση για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, μετά το τέλος της σύσκεψη.

“Τα κοιτάζουμε όλα. Πρέπει να βγάλουμε 11,5 δισ. ευρώ και θα τα βγάλουμε”, απάντησε από την πλευρά του σε αντίστοιχο ερώτημα για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Επιπρόσθετα, όπως ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδικογλου, την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πάει στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα θέματα.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr