Αλέξης Τσίπρας: « Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη»

 Αλέξης Τσίπρας: « Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη»

Αλέξης Τσίπρας: « Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη».

Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και προσπαθεί μαζί με την ακροδεξιά να αφηγηθεί ξανά την ιστορία 40 χρόνων της χώρας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον χώρο του Πολυτεχνείου τον οποίο επισκέφθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο.

Προφανής στόχος, είπε, είναι να την παραχαράξει για να ξεμπερδεύει με την μεταπολίτευση, με τις κατακτήσεις της ακόμη και με τα ανεκπλήρωτα και αδικαίωτα οράματά της.

Στην ομιλία του δήλωσε ακόμη ότι το Πολυτεχνείο υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο αυτόν της αντίστασης και της ανυπακοής.

Νωρίς το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε στεφάνι ο γενικός γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής την κυρία Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής η οποία δήλωσε οτι: «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας».

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 2 το μεσημέρι οπότε θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση. Μετά τις 3 το μεσημέρι θα αρχίσει από το Πολυτεχνείο η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr