Ανακοίνωσαν ότι καταργούν επιτροπές που είχε καταργήσει το ΠΑΣΟΚ το 2010

Διαδικτυακός τόπος ΠΑΣΟΚ

Διαδικτυακός τόπος ΠΑΣΟΚ

Μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργικού γραφείου περί κατάργησης των αμειβόμενων επιτροπών του Δημοσίου κάνει το iefimerida.gr.
Όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ στις 3 Μαρτίου του 2010, η κατάργηση των επιτροπών ήταν ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονταν σ’ έναν μακρυ κατάλογο αποφάσεων με τίτλο «ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»

Ειδικότερα, στο κείμενο που εκδόθηκε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρούσε στην πρώτη σειρά μέτρων λιτότητας, δυο μήνες πριν από την προσφυγή στο Μνημόνιο , αναφερόταν μεταξύ άλλων και το εξής :

  • Κατάργηση αμειβόμενων επιτροπών στο Δημόσιο

Καταργούνται οι αμειβόμενες επιτροπές στο δημόσιο, οι οποίες υποχρεούνται να λειτουργούν εντός κανονικού ωραρίου.

Κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου υποστηρίζουν ότι το μέτρο έγινε πράξη στα υπουργεία τους με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν επιτροπές τα μέλη των οποίων αμείβονταν από το Δημόσιο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του iefimerida.gr σε περίπτωση που οι επιτροπές οι οποίες συστήνονταν δεν μπορούσαν να στελεχωθούν με πρόσωπα από το Δημόσιο, τότε η αμοιβή των μελών τους δινόταν κατ εξαίρεση με ειδικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού που συνυπέγραφε ο υπουργός Οικονομικών.

Μετά από αυτά, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν είχαν απομείνει και πόσες επιτροπές με αμοιβή στα υπουργεία ή αν η σημερινή εξαγγελία αποσκοπεί μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει στοιχεία σχετικά με το κόστος αυτών των επιτροπών τον τελευταίο χρόνο έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μέτρο ουσίας που οδηγεί σε μείωση του κόστους του Δημοσίου ή απλώς για πυροτέχνημα ενοψη της συνάντησης του κ. Σαμαρά την Πέμπτη με την Τρόικα.

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr