Ανακοίνωση από την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κεφ/νίας – Ιθάκης

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη μεγαλειώδη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που είπε ένα βροντερό ταξικό  ΟΧΙ στον ορυμαγδό πιέσεων από την ευρωζωνική γραφειοκρατία, την τραπεζική ολιγαρχία και την ντόπια διαπλοκή μια καινούργια εποχή έχει αρχίσει. Το παλιό πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε πλήρως και ο λαϊκός παράγοντας εισέβαλε ορμητικά στο προσκήνιο απορρίπτοντας την εκστρατεία φόβου η οποία εντάθηκε σε ασύλληπτο βαθμό την τελευταία βδομάδα πριν το δημοψήφισμα και έθετε την απειλή της εξόδου από το ευρώ.

– Η κυβέρνηση, μέσα σε αντίξοες σίγουρα συνθήκες, έπρεπε να υπερασπιστεί τις προεκλογικές διακηρύξεις  και κυρίως τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Αρχές και αξίες που ιστορικά δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη συνέχιση της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, τη φορολογική και εισοδηματική αφαίμαξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και των μικρομεσαίων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την εμβάθυνση της εξάρτησης της πατρίδας μας από ξένες δυνάμεις. Δυστυχώς όλα αυτά θα υλοποιηθούν, αν ψηφιστεί και υλοποιηθεί το νέο μνημόνιο.

– Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση να ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο καθώς και τους εφαρμοστικούς  συνοδευτικούς νόμους που της επιβάλλουν οι δανειστές. Μνημόνιο  το οποίο  θα καταδικάσει τους πολίτες σε μια αέναη εξαθλίωση, θα κάνει την πατρίδα μας υποχείριο της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας και των δορυφόρων της και η Αριστερά θα απαξιωθεί για δεκαετίες στη λαϊκή συνείδηση.

– Το κόμμα μας και η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημιουργήσουν ένα σχέδιο γέφυρα για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, μια εναλλακτική προοπτική, καθώς αποδεικνύεται η αδυναμία χάραξης οποιασδήποτε, όχι μόνο φιλολαϊκής, αλλά στοιχειωδώς ανθρώπινης πολιτικής μέσα στην ευρωζώνη.  Μια μετάβαση με ασφάλεια και σχέδιο στο δικό μας νόμισμα, ως βάση της αξιοπρέπειας μας και εφαλτήριο για εθνική αναγέννηση και κοινωνική δικαιοσύνη.

– Η συμφωνία παραβιάζει την συνεδριακή μας απόφαση για καμιά θυσία για το ευρώ καθώς και τη δέσμευση της συνόδου της κεντρικής επιτροπής, η οποία υποδείκνυε την αποφυγή πάση θυσία νέου μνημονίου με αντιλαϊκά και  υφεσιακά  μέτρα.

– Χρειάζεται άμεσα να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή και το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  ώστε να κρίνουν τη συμφωνία που προτείνεται και να χαράξουν τις πολιτικές κατευθύνσεις τις οποίες, καταστατικά και σύμφωνα με την αίσθηση δημοκρατίας που πάντα είχαμε ως πολιτικός χώρος, μόνο μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο  μπορούν να αποφασιστούν.

ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα τραυματίζεται η δημοκρατία και ο ελληνικός λαός με ένα απεχθές μνημόνιο το οποίο έρχεται για ψήφιση στο κοινοβούλιο. Ένα μνημόνιο οδοστρωτήρα για τα κοινωνικά δικαιώματα, τα εισοδήματα, τον δημόσιο πλούτο της χώρας που θα βύθίσει την Ελλάδα για χρόνια στην εξαθλίωση, την νέα γενιά στην ανεργία, μια πατρίδα αποικία χρέους της Γερμανίας. Καλούμε την βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να μην ψηφίσει αυτήν την ανάξια για την ιστορία της Αριστεράς και του δημοκρατικού κινήματος συμφωνία.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

email