Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Λειβαθούς, καλεί τους κατοίκους της περιοχής, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει το σωματείο συνταξιούχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 9 το πρωί, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας. Προετοιμαζόμαστε για μαζική κάθοδο στην Αθήνα στο τέλος Ιούνη για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας.

Τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και γενικότερα στο χώρο της δημόσιας υγείας στο Νομό όσο και σε όλη τη χώρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά δυστυχώς οξύνονται. Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι με τις μετακινήσεις της γιατρού από τα Βλαχάτα και από άλλες περιοχές θα λυθεί η στελέχωση στο κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού. Τα ίδια έλεγαν και για το Κέντρο Υγείας στις Κεραμειές, που είναι και έδρα σχολείων, μέχρι που παραιτήθηκε η γιατρός και τώρα η κατάσταση και εκεί καρκινοβατεί. Τώρα δρομολογούν το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου με τα ίδια επιχειρήματα. Λένε ψέματα κυβερνήσεις – διορισμένες διοικήσεις διαχρονικά και καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιλογές τους. Όλη η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συγκυβέρνησης  – κεφαλαίου – ΕΕ που στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο.

Απαιτούμε:

  • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων – ΚΥ – αγροτικών ιατρείων, κλινικών και τμημάτων.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειές τους.
  • Ανάπτυξη Δημόσιων και Δωρεάν Κέντρων Υγείας στα χωριά και στον δήμο, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους με προσανατολισμό την πρόληψη.
  • Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους, με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού.
  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κρατική χρηματοδότηση για την παροχή των υπηρεσιών (καθαριότητα, μαγείρεμα κ.λπ.), του «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δωρεάν, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.