Ανακοινώσεις από την Π.Ε Κεφ/νιας & Ιθάκης

Π.Ε Κεφ/νίας-Ιθάκης

Π.Ε Κεφ/νίας-Ιθάκης

«Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για τη νέα σχολική χρονιά»

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία πλούσια στόχων, προσδοκιών, προσπάθειας και απαιτήσεων στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους. Ειδικά οι γονείς οφείλουν να  συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, με υπομονή και κουράγιο και προσωπικά ως πατέρας συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.

Οι μαθητές  και η νέα γενιά γενικότερα, βιώνουν πολλαπλά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των αδιέξοδων που οδηγεί η αντιμετώπισή της. Η κρίση αυτή σε όλα τα επίπεδά της  αποτυπώνεται  ακόμη πιο ανάγλυφα στα σεισμόπληκτα νησιά μας. Σε όλα αυτά τα εμπόδια το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος, εμπνεύσεως, δράσης προόδου και ελπίδας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη  ώστε μαζί με εσάς να επιτύχουμε την διαμόρφωση  ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει τόσο στην βελτίωση των συνθηκών μάθησης όσο και στην επίτευξη των εκπαιδευτικών επιδιώξεων.

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Μεταφορά Μαθητών για το Σχολικό Έτος 2014-2015

Οι ανάγκες μεταφοράς μαθητών για το Σχολικό Έτος 2014-2015 θα καλυφθούν με τα δρομολόγια της τακτικής δημόσιας συγκοινωνίας και συμπληρωματικά με δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εγκριθεί 28 λεωφορειακές γραμμές για την τακτική δημόσια συγκοινωνία ενώ έχουν διενεργηθεί τρεις διαγωνισμοί για την ανάθεση των διαδρομών με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών. Αναλυτικά θα μεταφερθούν: 1600 μαθητές με Ειδικά Μαθητικά Δελτία, 600 μαθητές με δημόσια σύμβαση, για 250 από τους οποίους (ποσοστό 42%) έχουν ανατεθεί τα σχετικά δρομολόγια. Επίσης, θα μεταφέρονται δωρεάν από το ΚΤΕΛ περίπου 100 μαθητές που δεν δικαιούνται μεταφοράς λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων.

Με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών έχουν ανατεθεί 48 από τα 113 δρομολόγια με ταξί και 6 από τα 14 δρομολόγια με λεωφορεία που έχουν προκηρυχθεί. Την επόμενη εβδομάδα, αφού καταγραφούν τα νέα αιτήματα από τις σχολικές μονάδες θα ακολουθήσει πρόσκληση για διαπραγμάτευση για τα δρομολόγια που δεν έχουν προκύψει ανάδοχοι.

Παρακαλείται το επιβατικό κοινό και δη οι γονείς και οι μαθητές να επιδείξουν την ανάλογη κατανόηση στα προβλήματα που θα ανακύψουν, τα οποία σε κάθε περίπτωση, ευελπιστούμε ότι θα είναι προσωρινά. Μπορούν ν’ απευθύνονται στους υπευθύνους των σχολείων, οι οποίοι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και τους μεταφορείς θα επιληφθούν των δυσκολιών που παρουσιάζονται.

«Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών»

Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση-Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών (βελτίωση ασφάλειας, συνθηκών εργασίας επί του σκάφους, της ποιότητας και της υγιεινής των προϊόντων, της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αλιευτικής επιλεκτικότητας καθώς και αντικατάσταση κινητήρα και άλλες επενδύσεις) – Μέτρο 1.3 του Επ.Π.Αλ. 2007−2013.

Οι δυνητικοί Δικαιούχοι Ενίσχυσης-Χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας υποβάλλουν Αίτηση και σχετικό φάκελο ενίσχυσης στην Υπηρεσία Αλιείας, το αργότερο μέχρι 31.10.2014.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας στο τηλέφωνο 26713-60643.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

email