Ανακοινώσεις από την ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

« Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά  του ναζισμού και του φασισμού».

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό, που θα γίνει την Παρασκευή  9 Μαΐου 2014, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.: 15293/17-4-2014 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 9ης Μαΐου.
  2. Τέλεση δοξολογίας στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (θέση Λυγιά) στα Φάρσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα.
  3. Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
  4. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του Ξενία. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.
  5. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Κλαουδάτος Μηνάς υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530.

Ημέρας μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου

Με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

       Οι φετινές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.:15290/15-04-2014 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11  Μαΐου 2014 και ορίζονται τα εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 11ης Μαΐου 2014.
  2. Επίσημη δοξολογία στις 10:30 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.
  3. 11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.
  4. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαΐου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Σταθάτος Παναγής, υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας, στον οποίο δηλώνονται οι καταθέσεις στεφάνων (τηλ. 2671360530-1).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email