Ανακοινώσεις – Δελτία Τύπου από την Δημοτική Αρχή

Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Δημαρχείο Κεφαλονιάς

ΤΟ ΝΕΟ «ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε απάντηση ενός νέου «παραληρήματος» παραπληροφόρησης από το γνωστό μη δημοσιογραφικό site που έχει «εργολαβικά» αναλάβει την συκοφάντηση του Δήμου, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα ακόλουθα:

  1. Ουδέποτε η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε ότι θα πραγματοποιεί μόνο διαγωνισμούς. Αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε και το κάνει πράξη είναι να αυξήσει από την φετινή χρονιά τον αριθμό των διαγωνισμών και όπου αυτό απαιτείται.
  2. Η τακτική των απευθείας αναθέσεων είναι καθόλα ΝΟΜΙΜΗ και χρησιμοποιείται από το σύνολο των Δήμων της χώρας. Όλες οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου ελέγχονται και εγκρίνονται από τις καθύλην αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και αναρτώνται και στο επίσημο site του Δήμου Κεφαλλονιάς ώστε να ενημερώνονται όλοι οι δημότες
  3. Ο ισχυρισμός ότι ο Δήμος δίνει απευθείας αναθέσεις εκτός Κεφαλλονιάς ως επί το πλείστον αποτελεί το «άκρον άωτο» της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας! Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από αυτά που γράφουν οι ίδιοι οι «κονδυλοφόροι της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Διότι από τις 25 απευθείας αναθέσεις που αναφέρουν στο σημερινό τους «κατασκεύασμα», οι 22 έχουν δοθεί σε Κεφαλονίτες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην τοπική αγορά και μόνο 3 έχουν δοθεί εκτός νησιού και αυτό διότι δεν θα μπορούσαν να δοθούν στην τοπική αγορά όπως για παράδειγμα η ανάθεση για ορκωτούς λογιστές που δεν υφίστανται στο νησί μας.
  4. Τέλος, συνιστούμε στους μόνιμους πολέμιους της Δημοτικής Αρχής να είναι προσεκτικότεροι στην «επιχείρηση συκοφάντησης» που καθημερινά εξαπολύουν. Πολύ απλά διότι οι Κεφαλονίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και επομένως θα γελοιοποιούνται με κάθε απάντησή μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Σε απάντηση ανακοίνωσης της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, σχετικά με την λειτουργία των σπηλαίων και των παραλιών θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην διαδικασία της προώθησης προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο μελέτης για τα λιμνοσπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσιος διαγωνισμός από όπου θα επιλεγεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει τις υπηρεσίες λειτουργίας των σπηλαίων και μόνο, ενώ την οικονομική και γενικότερη διαχείριση θα έχει όπως πάντα ο Δήμος Κεφαλονιάς
  2. Σε ότι αφορά στις παραλίες με βάση το υφιστάμενο νομικό καθεστώς ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί των παραλιών μέχρι την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων που ακόμη δεν έχουν εκδοθεί. Αμέσως μόλις καθοριστεί το νομικό πλαίσιο ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται

Στην συνεδρίαση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, όπου χθες συμμετείχε στη συνεδρίαση για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α). Ο Δήμαρχος συμμετείχε ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων, αλλά και ως μέτοχος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς είχε την ευκαιρία, στο περιθώριο της συνεδρίασης να συνομιλήσει για θέματα της Κεφαλονιάς και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα.

 

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με «Γνώσης Πανόραμα»

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» η Πολιτιστική Εκδήλωση του Συλλόγου «Γνώσης Πανόραμα» με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αίνος – Βλαχάτων».

Η Εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τη «Γιορτή της Γυναίκας» και την πλαισίωσαν με καλλιτεχνικά δρώμενα τα Μέλη και των δύο Συλλόγων και ο Μαέστρος Βασίλης Καλογηράς με τη Χορωδία και τους Μουσικούς του.

Την Εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου κ.Γεράσιμος Αποστολάτος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς κ.Ηλίας Κουρκουμέλης.

Τέλος την οργανωτική επιμέλεια είχαν ο κ.Παναγής  Παυλάτος και η κ.Βίρνα Κολαίτη, ενώ την επιμέλεια συντονισμού είχε ο Α/Δήμαρχος Πρόνοιας κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς  με Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 οι εργασίες του τριήμερου καλλιτεχνικού βιωματικού Σεμιναρίου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, με μία εκπληκτική θεατρική παράσταση στο θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» από τα Μέλη της ARTABILITY.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», διαχειριστής επιχορήγησης  του οποίου είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, αναπτύχθηκε η παράσταση με θέμα «Ο Κουάτ και τα αδέλφια του».

Το Πρόγραμμα ARTABILITY απευθύνεται, χωρίς καμία διάκριση, σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρίες όλων των ηλικιών και κοινό σημείο αναφοράς είναι το ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό και την άρση των εμποδίων που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ιδρύθηκε το 1972 και έχει χαράξει μια σημαντική και αναγνωρισμένη πορεία στην εξυπηρέτηση ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Την Εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση  ο Α/Δήμαρχος Πρόνοιας κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

email