Ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για Λιμάνια & περιοχή Λάσσης

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νησιού μας, ένα πραγματικό «γεφύρι της Άρτας» και ένα «καρκίνωμα» που ταλάνιζε την περιοχή της Λάσσης για πολλές δεκαετίες επιτέλους βρίσκει την λύση του χάρις στις προσπάθειες και τον αγώνα της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει επαγγελματίες και κατοίκους της πλέον τουριστικής περιοχής του νησιού μας και το οποίο είχε κυριολεκτικά «τελματώσει» εξαιτίας των πολύ κακών χειρισμών που έγιναν. Η Δημοτική Αρχή Παρίση με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση του Δήμου, πριν 3 χρόνια, πήρε την υπόθεση στα χέρια της αποφασισμένη να δώσει λύση. Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να εκπονήσει ένα νέο σχέδιο για την περιοχή προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των τεχνικών προβλημάτων της μελέτης, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η ολοκλήρωσή της. Πράγματι η Τεχνική Υπηρεσία συνεργάστηκε στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυπταν, πάντα υπό την  εποπτεία, την συνεχή ενημέρωση και την ουσιαστική αρωγή του Δημάρχου.

Η προσπάθεια αυτή του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής τελικά ανταμείφθηκε προχθές καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την νέα αυτή μελέτη κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι γίνονται νόμιμα όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Λάσσης που εφάπτονται του δρόμου και λύνεται έτσι το μεγάλο αυτό «καρκίνωμα» που κάθε καλοκαιρινή σεζόν γινόταν η αιτία να προκαλείται μία μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μπαίνουμε στο τελικό στάδιο που συνίσταται στην Πράξη Εφαρμογής την επίβλεψη του οποίου θα αναλάβει ο Δήμος Κεφαλλονιάς και που αυτή θα πραγματοποιηθεί άμεσα και σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς ευχαριστεί τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν μία μεγάλη μάχη για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τις κυρίες Αμαραντίδου και Βλάχου που ασχολήθηκαν αποκλειστικά και επισταμένα με την εκπόνηση του νέου αυτού σχεδίου για την Λάσση και κατάφεραν ώστε αυτό να εφαρμοστεί.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε ότι αφορά το «καρκίνωμα» αυτό για την Λάσση, η Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες ότι δεν είχε γίνει επί δεκαετίες και απέδειξε για μία ακόμη φορά την ικανότητά της να δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών

Επίσης

Θ Ε Μ Α : ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Το έργο θεωρείται από τα σημαντικότερα στο νησί μας αφού οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στο σύνολο της λιμνολεκάνης του λιμένα Αργοστολίου.Ανήμερα της εορτής του Πολιούχου μας Αγίου Γερασίμου ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης υπέγραψε την προκήρυξη της μελέτης αποκατάστασης του λιμένα Αργοστολίου.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στις αρχές του έτους.

Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η υπογραφή από τον Υπουργό Υποδομών της μελέτης που αφορά στο Masterplan των λιμένων Ληξουρίου και Αργοστολίου, στα οποία προβλέπονται για το μεν πρώτο η προσέγγιση τουριστικών σκαφών, για το δεύτερο δε το έργο του νέου «μπαστουνιού» που θα μετατρέψει το λιμάνι μας σε μία σύγχρονη μαρίνα.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς μετά τις παραπάνω εξελίξεις ευχαριστεί για άλλη μία φορά δημόσια τον Υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοίδη για την έμπρακτη στήριξή του στα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο μας και στο νησί μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

email