Αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη(Πηγή φωτογραφίας:aftodioikisi.gr)

Την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικης Συμμαχίας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η αναστολή γίνεται για νομικούς λόγους που σχετίζονται με το μπόνους των 50 εδρών το οποίο κινδυνεύει να χάσει η Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμενη με την κυρία Μπακογιάννη ενώ το κόμμα της είναι σε λειτουργία.

 Σήμερα στις 6 το ραντεβού Σαμαρά-Ντόρας

Παράλληλα, για τις 6 το απόγευμα κλείστηκε το ραντεβού του αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να ανακοινωθεί και επισήμως η συνεργασία.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για τις συζητήσεις που είχε με τη Ντόρα Μπακογιάννη για την επικείμενη προσχώρησή της στη Ν.Δ. και την αναστολή λειτουργίας του κόμματος της.

Η κ. Μπακογιάννη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., ενώ σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν τρεις ακόμη πολιτικοί της φίλοι και συγκεκριμένα οι πρώην βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ερωτηματικό παραμένει σε ποιες  θέσεις θα τοποθετηθούν δύο ακόμη στενοί συνεργάτες της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Γιάννης Οικονόμου.

Διαφωνίες από στελέχη

Ήδη στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους. Ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης διαμήνυσε στην κυρία Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με την απόφασή της και δεν πρόκειται να την ακολουθήσει στη Νέα Δημοκρατία.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr