Ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση στον Πόρο Κεφαλονιάς

Συνέλευση στον Πόρο

Συνέλευση στον Πόρο

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παραβρέθηκε στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων στον Πόρο με επίκεντρο τα προβλήματα της περιοχής. Στην ίδια συνεδρίαση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι κ..κ. Β. Καμπίτσης και Σ. Σολωμός, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Κορυφαίο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η φημολογία για το κλείσιμο του Α.Τ. Πόρου που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, αν και επισήμως δεν έχει τεθεί ζήτημα κλεισίματος του Α.Τ. Πόρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι στην αντίθετη περίπτωση θα ηγηθεί του αγώνα για την παραμονή του.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της περιοχής. Αποφασίσθηκε κατεπείγουσα συζήτηση την Τετάρτη το πρωί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή και του Αντιδημάρχου Β. Καμπίτση.

Οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα του έργου της Αποχέτευσης Πόρου, οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει. Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς διαβεβαίωσε ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά καθώς μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

Άλλα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν ο δρόμος Σκάλας-Πόρου, ο δρόμος για την Ιερά Μονή Άτρου καθώς και η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Πόρου προς όφελος του τουρισμού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να επιλυθούν τα προβλήματα της περιοχής.