ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Ανακοίνωση για την τραγωδία με το ναυάγιο στην Λευκάδα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η κυβέρνηση, η σημερινή και οι προηγούμενες, έχουν καταργήσει την δυνατότητα χορήγησης ασύλου. Κατασκεύασαν τείχη στον Έβρο. Ενίσχυσαν τα αστυνομικά προγκρόμ τα οποία χρησιμοποιούνται και σε βάρος οποιουδήποτε αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και μετέτρεψαν όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι …είναι πρόσφυγες. Η εφαρμογή της πολιτικής τους, στην πράξη σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς– δολοφονίες στις θάλασσες-και αύξηση της κερδοφορίας των λαθρεμπόρων της ανθρώπινης ζωής!

Η πολιτική αυτή, συνάδει απόλυτα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η άλλη πλευρά των Μνημονίων. Τη στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, απολύουν, κλείνουν παιδικούς σταθμούς, γυμνάσια, σχολεία κοινωνικές υπηρεσίες και τσακίζουν το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων, προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη για τη φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής μας, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Είναι οι ίδιοι που έχουν στείλει στρατό στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Λιβύη και αλλού για να ενισχύσουν τις επιδρομές του ΝΑΤΟ. Είναι οι ίδιοι που μειώνουν μισθούς και απολύουν χιλιάδες ανθρώπους.

Αντί να ξοδεύονται τεράστια ποσά για να λαδώνονται οι ιμπεριαλιστικές μηχανές του πολέμου , απαιτούμε η κυβέρνηση να φτιάξει νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους. Αντί να ξοδεύονται δισεκατομμύρια από την ΕΕ και την κυβέρνηση για την Frontex ζητάμε να δώσει λεφτά για το ασφαλιστικό και τα ταμεία και να μειώσει την ανεργία και την φτώχεια.

Ζητάμε:

  •  Να δοθεί η δυνατότητα (ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια κτλ) να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες όπου επιθυμούν οι ίδιοι. Να καταργηθούν FRONTEX/ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.
  • Πολιτικό άσυλο για όσους το επιθυμούν και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες με απόλυτα αξιοπρεπείς συνθήκες. Μέτωπο ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο. Κοινό μέτωπο Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για πλήρη εργασιακά, δημοκρατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανυπακοή στους πολέμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να φύγουν όλοι οι στρατοί από τη Μέση Ανατολή και τη Αφρική. Να αφήσουν τους λαούς ήσυχους να αποφασίσουν για τη ζωή τους.

Ανακοίνωση για τη νέα τραγωδία με το ναυάγιο και τους νεκρούς μετανάστες που έγινε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή Παλαιρος, μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες- ως οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης- προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τον πόλεμο και τις δυτικοθρεμενες δικτατορίες των χωρών τους.

η «ελεύθερη» μετανάστευση του πλούτου σε όλο τον κόσμο δημιουργεί τη «παράνομη» μετανάστευση της φτώχειας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

email