Αντ. Σαμαράς: Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή

ο Αντώνης Σαμαράς

ο Αντώνης Σαμαράς.

«Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίζει να αλλάζει.

«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δις. ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία.

Έκανε δε σαφές ότι «η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση», ενώ ξεκαθάρισε ότι από την επόμενη δόση μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές.

«Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31 δισ.», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν.

«Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση, θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει, ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδύσεις» συμπλήρωσε.

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς, τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή», και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθούν η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Θα αποτρέψουμε τον εφιάλτη εξόδου από το ευρώ 

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις, αν τα μέτρα καταψηφιστούν. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές».

Περιέγραψε τη δραματική στιγμή που βιώνει η χώρα, σημειώνοντας πως «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού» και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί τη μάχη απέναντι στους αντιπάλους «που μένουν κολλημένοι στο χθες».

«Σε τέτοιες ώρες, καλούμαστε ως βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του έθνους», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι κερδήθηκαν κρίσιμες μάχες που δόθηκαν σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

«Aπό την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε τον άμεσο κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «αν μας υποχρέωναν τώρα να βγαίναμε από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009».

«Αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη, όπως έλεγαν κάποιοι, θα δημιουργείτο ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και αυτό θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο». «Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμεύσεις μας, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης» σημείωσε.

Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μια χώρα χωρίς πρωτεύουσα

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για υλοποίηση της πολιτικής του όσον αφορά το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ότι «η ανακατάληψη των πόλεών μας, που είχαμε υποσχεθεί, έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε, η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε τον νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια», είπε.

 

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη δοκιμασία των επόμενων ημερών «θα βγούμε πιο δυνατοί, και η κυβέρνηση και η χώρα» και απηύθυνε έκκληση να μην κάνει κανείς πίσω, τώρα που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση.

email
Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr