Αρση ασυλίας για το $ 1 εκατ. του Κούβελου ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη-Σαμαράς

Μπακογιάννη-Σαμαράς.(Πηγή φωτογραφίας:neapolitika.wordpress.com)

Την άρση της βουλευτικής της ασυλίας προκειμένου να διαλευκανθεί και με τη δική της συμβολή, όπως έλεγαν συνεργάτες της, η υπόθεση του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου ζήτησε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κι αυτό γιατί η προβληματική δήλωση πόθεν έσχες του συζύγου της είναι συνοδευτική τής δήλωσης που υποχρεούται η ίδια να καταθέτει κάθε χρόνο στη Βουλή.

Η αντίδραση της πρώην υπουργού ήλθε αμέσως μετά την πρόταση χθες του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Τζαβέλλα προς το δικαστικό συμβούλιο για παραπομπή σε δίκη για άμεση συνέργεια σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη.
Το αδίκημα, για το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ο κ. Κούβελος, αφορά ένα εκατομμύριο δολάρια από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, το οποίο δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 (χρήση 2010).
Από την πλευρά του αποδίδει την παράλειψη σε παραδρομή, επειδή η δήλωση πόθεν έσχες υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2011 και θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να καταγραφεί στη δήλωση του επόμενου έτους η μεταφορά του επίμαχου ποσού που έγινε τον Μάρτιο του 2011.
Για την ίδια υπόθεση – όπως είναι γνωστό – έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με έγγραφο που είχε διαβιβασθεί στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.
Η αποκάλυψη αυτή, που αρχικά είχε συνδεθεί με «εκατομμυριούχο βουλευτή», είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και είχε καταθέσει σχετική αναφορά στον Αρειο Πάγο, θέτοντας τότε ζήτημα πειθαρχικής και ποινικής ευθύνης για τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.
Οταν τελικά διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για τον σύζυγο της κ. Μπακογιάννη, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς υπόχρεη για την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες ήταν η πρώην υπουργός, λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας. Ετσι, κινήθηκε η ποινική δίωξη και ακολούθησε η διενέργεια δικαστικής έρευνας από τον εφέτη – ειδικό ανακριτή Θεόδωρο Κανελλόπουλο.
email
Πηγή άρθρου: tanea.gr