Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στην Κριτονού Κεφαλονιάς – Tο πλήρες πολιτικό πρόγραμμα

Camping Των Αναιρέσεων

Camping Των Αναιρέσεων

Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ μέτα απο 8 χρόνια παρουσίας φέτος επιλέγει να επισκευθεί την Κριτονού Κεφαλονιάς. Μια επιλογή όχι τυχαία, αλλα συνειδητά επιλέγουμε να πάμε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και σε ένα Camping που τις πληγές του δεν επέλεξε να επουλώσει κάποιο ΕΣΠΑ η success story της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Σύνθηματά μας δύο «δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς» , αλλιώς απο τον μονόδρομο του καναπέ, της ατομική διαπραγμάτευσης, της μοιρολατρίας και της αδράνειας. Δηλώνουμε καθαρά πως για μας υπάρχει άλλος δρόμος που περνά μέσα απο την οργάνωση της πάλης τη συλλογικότητα , την αλληλεγγύη .

Είπαμε οταν πήραμε τη επιλογή της Κριτονού πως οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ λένε για άλλη μια φόρα «βάλε μας δύσκολα», το ξαναλέμε και για την επιλογή του πολιτικού μας προγράμματος. Ένα πολιτικό πρόγραμμα που επιχειρεί να ανοίξει διάλογο με την ιστορία αλλα με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, καταπάνεται με όχι και τόσο γνωστές πτυχές της ένω ταυτόχρονα επιχειρεί να αναζητήσει δρόμου στο στην ιδεολογία. Ενώ τέλος ανοίγεται και στη Κεφαλονίτικη κοινωνία με δύο εκδήλώσεις μία στο Αργοστόλι και μια στο Ληξούρι.

Το πρόγραμμα του Camping ανοίγει στις 31/8 με το καλωσόρισμα απο την οργανωτική επιτροπή του Camping.

Tο πλήρες πολιτικό πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα του Camping ανοίγει στις 31/7 με το καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή του Camping.

Στις 1 Αυγούστου συζητάμε για το χαρακτήρα του πολέμου σήμερα και τους μετασχηματισμούς του κράτους με σκοπό να εξυπηρετήσει αυτό το χαρακτήρα. Συγκεκριμένα η εκδήλωσή μας έχει το τίτλο «αδειάζοντας υπνοδωμάτια με οπλοπολυβόλα»: κράτος έκτατης ανάγκης και πόλεμος στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Στις 3 Αυγούστου μελετάμε την ιστορία των εκπαιδευτικών συστημάτων όπως αυτά αναπτύχθηκαν στις αρχές του αιώνα που μας πέρασε τόσο στη λεγόμενη Δύση όσο και στην ΕΣΣΔ, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις για το ποιά είναι η απάντηση σήμερα για το σύγχρονο εργατικό πρόγραμμα παιδείας.

Στις 4 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη εκδήλωση μας εκτός του χώρου του Camping. Στη κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι, στις 6.30 μμ συζητάμε για τις νέες προκλήσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να περιγράψουμε τον άλλο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Τίτλος της εκδήλωσης: «Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα σε νέες προκλήσεις. Αναζητώντας το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής του μαύρου μετώπου» . Ομιλητές θα είναι οι Αντώνης . Δραγανίγος (μέλος της Π.Ε του Ν.Α.Ρ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ & μέλος της Κ.Σ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Σπύρος Χαϊκάλης (μέλος του Κ.Σ της ν.Κ.Α). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ευανθία. Γαϊτανίδου από την οργάνωση Κεφαλονιάς.

Στις 5 Αυγούστου μελετάμε τη σχέση του αυθόρμητου και του συνειδητού στα κινήματα, εστιάζοντας τόσο στο διάλογο μεταξύ Σπαρτακιστών και Μπολσεβίκων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα όσο και στο Μάη του ’68.

Στις 6 Αυγούστου πρόκειται να γίνει η δεύτερη εκδήλωση μας εκτός Camping. Στη κεντρική πλατεία στο Ληξούρι, στις 6.30 μμ συζητάμε για τα απελευθερωτικά κινήματα της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα εστιάζουμε στο κίνημα των Ριζοσπαστών και στην ΕΑΜική αντίσταση. Ομιλητές οι Δημήτρης Κουσουρής (ιστορικός), Π. Πετράτος (ιστορικός). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ευανθία Γαϊτανίδου από την οργάνωση Κεφαλονιάς.

Στις 7 Αυγούστου οργανώνουμε μια βραδιά αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία ποιητή της Κεφαλονιάς, συζητάμε τόσο για το έργο του όσο και για τις προεκτάσεις του στο επίπεδο των μελοποιήσεων.

Στις 8 Αυγούστου μελετάμε τον μαρξισμό σε σχέση με την ανεργία. Μια μαρξιστική προσέγγιση σε σχέση με ένα από τα βασικότερα προβλήματα της νεολαίας στο σήμερα.

Στις 9 Αυγούστου παρουσιάζουμε τη Προγραμματική Διακήρυξη του ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Στις 10 Αυγούστου με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σε Ουκρανία και Γάζα συζητάμε για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και το διεθνιστικό μας καθήκον.

Στις 11 Αυγούστου συζητάμε για την επιχειρηματικοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών από του αιγιαλούς μέχρι την ενέργεια και το νερό.

Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ έχουν συνδέσει το όνομα τους μεσημαντικές συναυλιακές πρωτοβουλίες κυρίως σαν φεστιβάλ, αλλά τα τελευταία χρόνια και σαν camping. Έτσι και φέτος, μετά τα πολύ επιτυχημένα φεστιβάλ, στα πλαίσια του φετινού camping στη Κριτονού της Κεφαλονιάς, διοργανώνουν ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα τόσο για τον κόσμο του camping, όσο και τους κατοίκους και επισκέπτες του πανέμορφου νησιού.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή  1 Αυγούστου, με τη μπάντα των  GoldenBrown και τις εκτελέσεις τους σε γνωστά κομμάτια του Ελληνικού και παγκόσμιου ροκ. Θα τους ακολουθήσουν οι RadioSolμε ένα indie/ska σετ από δικά τους κομμάτια και διασκευές.  

Την Κυριακή 3 Αυγούστου η μουσική κληρονομιά του μεγάλου DjangoReinhardt θα καταλάβει την Κριτονού! Μέσα από το Swing ήχο των JazzMatazzacousticTrio, θα γίνει το πρώτο μεγάλο πάρτι του camping. Με υλικό από τον καινούργιο τους δίσκο, με διασκευές και στιχουργικό  χιούμορ, έρχονται για να «σουινγκάρουν» πολύ δυνατά…

Την Τρίτη 5 Αυγούστου, ένα μεγάλο Λαϊκό γλέντι πρόκειται να στηθεί στο camping της Κριτονού με τον Αλκαίο Σουγιούλ (μπουζούκι), την Ανατολή Κουγιουμτζίδου (κιθάρα), το Νίκο Αναγνωστόπουλο (πιάνο) και το  Λαμπρογιάννη Πεφάνη (βιολί), ενώ δεν θα λείψει από το πάλκο και η ρεμπέτικη κομπανία της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Ο Αλκαίος Σουγιούλ, γνωστός και από τη συνεργασία του με τον Κωστή Μαραβέγια, μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή της Κεφαλονιάς, Νίκο Καββαδία, πρόκειται να παρουσιαστεί στο χώρο του camping και βέβαια αφιέρωμα στο Καββαδία χωρίς μουσική δεν γίνεται. Για αυτό το λόγο οι Σαν Ξέμπαρκοι, θα παίξουν επιλεγμένα τραγούδια από το Σταυρό του Νότου και άλλες μελοποιήσεις του ποιητή που συνέδεσε το όνομα του όσο λίγοι με το Ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 40 χρόνων.

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στηρίζοντας το Saristra Festival, θα μεταβούν με πούλμαν στο χώρο του για να συμμετέχουν με τη σειρά τους σε αυτό το ιδιαίτερο φεστιβάλ.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου,αναμένεται εκρηκτικό. Η Κριτονού θα μυρίσει… Βαλκάνια. Ο ξεσηκωτικός ήχος των BAiLdSA θα γεμίσει τη μουσική σκηνή του camping! Βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, στοιχεία ska, reggae, rap, κι όλα αυτά βουτηγμένα σε μία post punk αισθητική. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι PaintitBlueμε τις διασκευές τους για ένα ολονύχτιο πάρτι.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ γίνονται post… με τους OneLegMary  αλλά και τους Ω RAY, το sideproject μελών των αγαπημένων μας LastDrive!

Καλύτερο φινάλε από τους ΧΑΪΝΗΔΕΣ, τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε για το φετινό Camping! Για αυτούς ο όρος «μέσος άνθρωπος» είναι μια φτηνή κι επικίνδυνη επινόηση της βιομηχανίας της διασκέδασης. Αντίθετα, στην παράσταση των ΧΑΪΝΗΔΩΝ, πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ’ αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους…

 

Ώρα έναρξης 10 μμ

 

Για όλες τις συναυλίες δεν υπάρχει εισιτήριο αλλά οικειοθελή ενίσχυση

 

Πληροφορίες: 6979500129