Δ. Λυκούδης: Mετατροπή της γέφυρας De Bosset σε έναν κοινό, φτηνό, αστικό πεζόδρομο

Δ. Λυκούδης

Δ. Λυκούδης

ΘΕΜΑ: «Επίστρωση της γέφυρας De Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς  με βιομηχανικούς κυβόλιθους»

Αξιότιμοι κύριοι,

με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε  για τα παρακάτω:

Κατόπιν αυτοψίας μας και σύμφωνα με φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν σε τοπικά διαδικτυακά μέσα της Κεφαλονιάς προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την πορεία των  εργασιών που εκτελούνται στην γέφυρα De Bosset στο Αργοστόλι, με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι η τελική επίστρωση γίνεται με κίτρινους  βιομηχανικούς κυβόλιθους.

Καταρχάς θα θέλαμε να ενημερωθούμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το συγκεκριμένο υλικό και πως κατά την άποψη του υπουργείου και των μελετητών, συνάδει με την όλη αρχιτεκτονική του μνημείου.

Η δική μας άποψη είναι  ότι η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού είναι απαράδεκτη και δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση με  την σπουδαιότητα του μνημείου, αντίθετα πιστεύουμε το συγκεκριμένο υλικό αλλοιώνει  τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά χαρακτηριστικά του μνημείου και το υποβαθμίζει μετατρέποντας το σε έναν κοινό, φτηνό, αστικό πεζόδρομο. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εργασία πρέπει να σταματήσει και το συγκεκριμένο υλικό να εγκατασταθεί με ένα υλικό το οποίο θα αρμόζει στο συγκεκριμένο μνημείο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας

Συννημένα : Πρόσφατες φωτογραφίες.

De Bosset

De Bosset

De Bosset

De Bosset

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΣΑΜΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟY

ΘΕΜΑ: ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ «ΕΚΤΡΩΜΑ» ΤΗΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ DE BOSSET ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ-ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Δ. ΛΥΚΟΥΔΗ

Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Κεφαλλονιάς στο θέμα της πλακόστρωσης του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας DE BOSSET με βιομηχανικό κυβόλιθο. Μπροστά σε αυτό το «έκτρωμα» που δημιουργείται και που προσβάλλει βάναυσα την αρχιτεκτονική του ιστορικού μνημείου και τον πολιτισμό των Κεφαλλήνων, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης Διονύσης Λυκούδης απέστειλε οργισμένη επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού με την οποία καταδικάζει  την υποβάθμιση του μνημείου σε κοινό, φτηνό, αστικό πεζόδρομο.

Σημ: Επισυνάπτεται η επιστολή του Αντιδημάρχου καθώς και πρόσφατες φωτογραφίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

email