Δελτία Τύπου από την Δημοτική Αρχή

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Ο Δήμος Κεφαλονιάς στο Forum  Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Από 20 έως 21 Νοεμβρίου 2014, στην «Τεχνόπολη», Αθήνα, αναπτύχθηκε το εξαιρετικά ενδιαφέρον Συνέδριο “Forum Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Στις εργασίες της Συνεδριακής Εκδήλωσης  συμμετείχε μετά από πρόσκληση ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση.

Στρογγυλές Τράπεζες με θεματικές συζητήσεις, Εργαστήρια, Εκθέσεις και Συναντήσεις γνωριμίας και δικτύωσης πλαισίωσαν τις ενότητες με θέματα όπως :

 • Κοινωνική Συνεργατική Οικονομία.
 • Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με την Τ.Α. σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Συνεργασίες Δήμων.
 • Βιώσιμες Δημόσιες προμήθειες.
 • Μετρήσεις κοινωνικού αντίκτυπου.
 • Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί.
 • Συμμετοχικές δραστηριότητες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσωπικότητες από το χώρο της Τ.Α., εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, Ερευνητές και Πολιτικά Πρόσωπα της Χώρας μας και του Εξωτερικού, τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους το Forum.

Μεταξύ των Οργανωτών ήταν και ο τ.Ευρωβουλευτής κ.Νίκος Χρυσόγελος, Πρόεδρος της Κοινωνικής Σ.Ε. «Άνεμος Ανανέωσης»,ο οποίος είχε συμβάλει τα μέγιστα στην οργάνωση των Συνεδριακών και Εκθεσιακών Εκδηλώσεων του Δήμου Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο του 2013, στις Βρυξέλλες.

Συνδιοργανωτές του Forum ήταν :

 • «Άνεμος Ανανέωσης», Κ.Σ.Ε.
 • Benisi Scaling Innovation
 • SES Net
 • Heinrich Boll Stiftung ,Greece
 • Impact Hub Athens
 • Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και
 • 180 μοίρες ,Κ.Σ.Ε.

Θ Ε Μ Α : ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ

Αναφορικά με ανώνυμα δημοσιεύματα, «κραυγές» και «ψιθύρους» σχετικά με το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Φισκάρδου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αυτή η οποία σχεδίασε, μελέτησε, ενέταξε, δημοπράτησε και πλέον βρίσκεται στην φάση της συμβασιοποίησης για το μεγάλο έργο πνοής του Βιολογικού Καθαρισμού Φισκάρδου.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε ότι δεν μπόρεσαν δεκαετίες πίσω πολλές προηγούμενες δημοτικές αρχές και θα συνιστούσαμε, τόσο στους «ανώνυμους» επιστολογράφους, όσο και σε κάποιους «εκπροσώπους» του πολιτικού παρελθόντος να είναι πιο προσεκτικοί ώστε να μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Διότι η τοπική κοινωνία και μνήμη έχει και κρίση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/Τ.Δ.Ε.

κ. Πρόεδρε

Σε απάντηση της αριθμ. Πρωτ.2015/25-11-2014 επιστολής σας αναφορικά με πρόσφατη ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλλονιάς για τον Πρόεδρο της Ν.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης του Τ.Ε.Ε. θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 1. Συνιστά ντροπή για τον κλάδο των μηχανικών, την ημέρα που γίνονται δύο σεισμοί στο νησί μας και ο κόσμος να έχει-όπως είναι λογικό-αναστατωθεί, να διαλέγει αυτή την ατυχή χρονική στιγμή ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, ένας επιστήμονας με θετική σκέψη, και να προβαίνει σε δηλώσεις κινδυνολογίας που αφενός δημιούργησαν περαιτέρω αδικαιολόγητο πανικό στους συμπολίτες μας και αφετέρου έγιναν «βορά» στις «ορέξεις» των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας για μία ακόμη επιχείρηση δυσφήμισης του νησιού μας.
 2. Το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Τραυλού είναι πλήρως ατεκμηρίωτο και ανυπόστατο. Και αυτό προκύπτει από το αριθμ. Πρωτ.219/11-11-2014 έγγραφο των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε., του καθύλην αρμοδίου οργανισμού για τα σχολικά κτίρια, που ουσιαστικά διαψεύδει τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και δικαιώνει τον Δήμο Κεφαλλονιάς.
 3. Σε ότι αφορά στην προτροπή σας για άμεση ανάκληση εκ μέρους μας του δελτίου τύπου του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου, σας ενημερώνουμε ότι ήδη ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι προσυπογράφει το συγκεκριμένο δελτίο τύπου και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προβεί σε ανάκλησή του. Επιπροσθέτως δε, έχει δηλώσει ότι στην περίπτωση που ο κ. Τραυλός εξακολουθήσει να κινδυνολογεί ή να παραπληροφορεί, η απάντηση που θα λάβει θα είναι κατά πολύ σκληρότερη.
email