Δεν θέλουν τον Μάνο – Έφυγαν 7 από την Δημιουργία Ξανά

Μάνος - Τζήμερος

Μάνος - Τζήμερος. Φωτογραφία : tanea.gr

Επτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά!, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Θάνος Τζήμερος, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις του Aντιπροέδρου Κωνσταντίνου Λουκόπουλου και των 7 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, Νάσου Κόκκινου, Βασίλη Δρακονταειδή, Νίκου Γιαννακόπουλου, Ειρήνης Σφακιανάκη, Τάσου Τσάμη, Θεόδωρου Πολυζωϊδη και Ευτυχίας Γιαννούλη που διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση, αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος.

Ο Θάνος Τζήμερος δήλωσε:

«Η διαφωνία για την προεκλογική στρατηγική, δεν αλλάζει σε τίποτε τα συναισθήματα φιλίας και εκτίμησης που έχω για τους μέχρι χθες στενούς μου συνεργάτες. Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδουλέψουμε μαζί, πολύ σύντομα. Σέβομαι την διαφορετική πολιτική τους αντίληψη, ωστόσο θέλω να επισημάνω, ακόμα μια φορά, πως από δω και μπρος η μόνη πολιτική «κουλτούρα» που μπορεί να παράγει λύσεις είναι αυτή των συνεργασιών.

Η Ελλάδα καταρρέει, η οικονομία κινείται σε «σπιράλ θανάτου» και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναγάγει σε μείζον θέμα το «φύλο των αγγέλων» όπως οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν την Άλωση. Άλλωστε συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση.

Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η Δράση, δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού την βασική «πλατφόρμα» μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική.”

email
Πηγή άρθρου: newsit.gr