Διαλύθηκε η σημερινή συνεδρίαση, αποχώρησε η Δημοτική αρχή

Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς

Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς

Αποχώρησε η πλειοψηφούσα αρχή μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών μετά τα όσα κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση, συγκεκριμένα ο Γιάννη Κουρούκλης.

Η συζήτηση αφορούσε την οριοθέτηση κοινόχρηστων χώρων στην Πλατεία Αργοστολίου. Συγκεκριμένα δεν θα μοιράζονταν θέσεις στα μαγαζιά, απλώς θα οριοθετούσαν τους χώρους. Αν και υπήρχε ένταση μόνο και μόνο με την παρουσία των ενδιαφερομένων καταστηματαρχών της Πλατείας, οι οποίοι θα λέγαμε παρακολουθούσαν την συζήτηση ήσυχα.

Η συζήτηση στην αρχή ήταν φυσιολογική. Όλοι ρωτούσαν, και κατόπιν είχαν το χρόνο να τοποθετηθούν, για το θέμα.

Ωστόσο, από κάποια στιγμή και μετά, άρχισαν να σκουραίνουν τα πράγματα για τον εισηγητή του θέματος τον Σάββα Σαββαόγλου. Το κλίμα είχε στραφεί εναντίον του, και όλοι μιλούσαν για πολλές αστοχίες εκ μέρους του.

Ξαφνικά, ο Σάββας Σαββαόγλου, έριξε την πρώτη ….βόμβα. «Θα το αποσύρω» είπε. Είχε γίνει το 85% της συζήτησης και ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα το αποσύρει.

Όλοι διαφώνησαν, ακόμη και δικοί του. Ο πρόεδρος Μάκης Αποστολάτος, δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο. Ο Νίκος Ανουσάκης «μυρίζοντας» ότι δεν υπήρχε η σχετική πλειοψηφία, άρχισε να ανησυχεί και να συμβουλεύει τον Σάββα Σαββαόγλου. Εκνευρισμένοι οι δημ. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, άρχισαν να φωνάζουν, ενώ ο Γιάννης Κουρούκλης παίρνοντας το λόγο μίλησε για συμφέροντα και ατζέντηδες.

Από κείνο το σημείο και μετά, η κατάσταση ….χάθηκε. Πήρε το λόγο ο Ανουσάκης, και άρχισε να κραυγάζει «πάρτο πίσω, να μας πεις ονόματα, ποια είναι αυτά τα συμφέροντα». Μίλησε για τους εργαζόμενους στον Ριζοσπάστη και στον 902. Η Λαϊκή Συσπείρωση να φωνάζει, δεν τα παίρνουμε πίσω, ποιοι μιλάνε αυτοί που διέλυσαν την ΕΡΤ. Χάος.

Παρότρυνε ο Ν. Ανουσάκης και τους υπόλοιπους, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν πάμε να φύγουμε..

Ανεξέλεγκτη πια η κατάσταση, μη μπορώντας ο Πρόεδρος να επιβάλει τη τάξη, άρχισαν να φεύγουν, μένοντας μόνο η αντιπολίτευση.

 Επιλογή ειδησεογραφικών πληροφοριών από τον κ. Αλεβιζόπουλο και το Kefalonianews

email