Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στον υπουργό Εσωτερικών για την τηλεοπτική προβολή των θέσεών του

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Θέμα παραβίασης «ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σε ό,τι αφορά στην προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων» έθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ «στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην αρχή εμφανίζουν τις θέσεις και τη δραστηριότητα δύο έως τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και μόνο στο τέλος του δελτίου και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παρουσιάζουν τη δράση του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων».

Τονίζεται, επίσης, ότι «είναι εντελώς άνισος και δυσανάλογος με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου ο τρόπος παρουσίασης της δράσης του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και ειδικά στο κεντρικό», ενώ γίνεται λόγος και για «προκλητικά μεροληπτική υπέρ συγκεκριμένων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και επιθετική, απέναντι σε άλλα, αντιμετώπιση από πλευράς ορισμένων δημοσιογράφων που έχουν την ευθύνη και συντονίζουν τις συζητήσεις».

«Θέμα υπάρχει βεβαίως και ως προς τον αριθμό των προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις και ειδικά ως προς τις βραδινές εκπομπές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Μεντρέκας κατήγγειλε ως εντελώς ψευδή την εικόνα που εμφανίζεται μετά την δημοσιότητα των στοιχείων που έδωσε το ΕΣΡ, σχετικά με την προεκλογική προβολή των κομμάτων, ιδιαίτερα αναφορικά με το ΚΚΕ και ζήτησε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές συζητήσεις ανά ζώνη, καθώς και για τον χρόνο προβολής των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και ειδικά στα κεντρικά.

email
Πηγή άρθρου: in.gr