Διέρευσαν πληροφορίες για τα EXIT POLLS – Αντίδραση από την Ν.Δ

Παρέμβαση εισαγγελέα για exit poll σε δύο blogs

Διαρροές exit poll

Ήδη σε κάποια blogs (fimotro.blogspot.gr) έχουν διαρρεύσει οι πρώτες πληροφορίες από το πρωινό κύμα των EXIT POLLS και όπως όλα δείχνουν οι ανατροπές θα είναι πέραν από κάθε προσδοκία.

Όπως αναφέρουν με διαρροές οι δημοσκόποι, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από κάθε προσδοκία

Αν ισχύουν όλα όσα ακούγονται, τότε μέχρι το απόγευμα ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις, αφού τις πρωινές ώρες ψηφίζουν συνήθως οι μεγάλες ηλικίες.

Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχει  τάση ανοίγματος όσο περνούν οι ώρες και όσο στις κάλπες προσέρχονται νέοι που ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες.

Ως «πρωτοφανή αθλιότητα» χαρακτήρισε «την ανάρτηση δήθεν στοιχείων exit polls σε ιστολόγια», σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η ανάρτηση αυτών των στοιχείων «απαγορεύεται ρητά από το νόμο», ενώ παράλληλα καλεί τους αρμοδίους να παρέμβουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Τις τελευταίες ώρες, σε ιστολόγια αναρτώνται δήθεν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα exit polls, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να ποδηγετήσει τη βούληση του εκλογικού σώματος. Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα».

email