Διεθνείς Δράσεις Δημοτικής Αρχής

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Στα πλαίσια της στοχευμένης τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς σε διεθνείς Εκθέσεις, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού θα συμμετάσχει με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις κάτωθι διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού.

  1. Swiss International Holiday Exhibition, στο Lugano της Ελβετίας, συμμετοχή με Επίσημη Τιμητική Πρόσκληση και
  2. World Travel Market, στο Λονδίνο.

Κατά την διάρκεια και των δύο Εκθέσεων θα γίνουν Συναντήσεις – Εργασίας με Ταξιδιωτικούς Παράγοντες και Δημοσιογράφους Ταξιδιωτικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με σκοπό την περαιτέρω προβολή της Κεφαλονιάς , αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στο Νησί.

Τέλος ο κ.Κεκάτος, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου του «Αίνου» κ.Απόστολου Αγγούρια, θα εκπροσωπήσει τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση και το Δημοτικό Συμβούλιο, στις Εκδηλώσεις της Κεφαλονίτικης Αδελφότητας «Αίνος» στο Montreal του Καναδά.

Eπίσης σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμος Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της θεσμοθετημένης Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας, έχει ήδη από τριετίας αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία με την περιοχή του Rhein Neckar Kreis.

Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχουν ήδη φανεί με τη μετάβαση Πολιτιστικού Συγκροτήματος της Κεφαλονιάς στη Γερμανία, ως επίσημη συμμετοχή σε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, δημιουργώντας άριστες εντυπώσεις,  με Συσκέψεις  Εργασίας στο Νησί και το εξωτερικό με παράγοντες της Εκπαίδευσης, του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Εμπορίου και των Επιχειρήσεων.

Η νέα σημαντική δυνατότητα που παρουσιάζεται στο Δήμο της Κεφαλονιάς είναι η Πρόσκληση για δωρεάν Συμμετοχή από τη Γερμανία στη διεθνή Έκθεση “Maimark” στο Mannheim από την 25η Απριλίου έως την 5η Μαΐου 2015.

Κεντρικός σκοπός για τη συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην Έκθεση είναι η διεθνής προβολή του Νησιού με στόχο την περαιτέρω Τουριστική ανάπτυξη στις Γερμανόφωνες Αγορές, η διεθνής παρουσία των μοναδικών εναλλακτικών μορφών τουριστικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με στόχο τις εξαγωγές στην κεντρική Ευρώπη και η παρουσίαση των επενδυτικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων.

Για το λόγο αυτό, ο Υπεύθυνος Συντονισμού του Προγράμματος της Κεφαλληνο-Γερμανικής συνεργασίας, Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος, απευθύνει Πρόσκληση για την Πέμπτη 6η Νοεμβρίου 2014, στις 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς, Επιχειρηματίες και Ιδιώτες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν «δωρεάν» στη διεθνή Έκθεση.

Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται  όπως δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο e-mail: evangeloskekatos [at] gmail [dot] com, ή στον Προϊστάμενο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κεφαλονιάς κ.Σταύρο Κορκό.

email