Δήλωση “βόμβα” του Μάκη Βορίδη

Μάκης Βορίδης

Μάκης Βορίδης

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο οποίος έδειξε να συμφωνεί με την απαίτηση της τρόικας να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία.

Ήδη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαρρέουν την έντονη ενόχλησή τους για την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, ενώ σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ Βασίλης Κορκίδης. «Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι να διακατέχεται από οικονομικό πατριωτισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, σημείωσε: «Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα, δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά, να το πω διαφορετικά, είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό… Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει».

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα εξαιτίας της κρίσης και για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε, γιατί τα νοικοκυριά είχαν προγραμματίσει με έναν ορισμένο τρόπο κάποια πράγματα στη ζωή τους και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές, μπήκαν, θωρακίστηκαν αν θέλετε αυτές οι οφειλές, ώστε να μη μπορεί να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία.

Αλλά, αυτό οδηγεί σε πάγωμα διαδικασίας αποπληρωμής των δανείων, γιατί τώρα με αυτό τον τρόπο εφόσον κάποιος δεν μπορεί να εκτελέσει, ο άλλος δεν πληρώνει.

Άρα λοιπόν κατανοητό το ζήτημα της κοινωνικής επίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα κάποια ώρα πρέπει να προχωρήσει κι αυτό. Κάποια ώρα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές».

email
Πηγή άρθρου: voria.gr