Δημοσιογράφοι και Τουριστικοί Παράγοντες από τη Βουλγαρία στην Κεφαλονιά

Tουριστικοί Παράγοντες από τη Βουλγαρία στην Κεφαλονιά

Tουριστικοί Παράγοντες από τη Βουλγαρία στην Κεφαλονιά

Την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, εικοσαμελής ομάδα Δημοσιογράφων και Ταξιδιωτικών Παραγόντων από τη Βουλγαρία συμμετείχε, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου «Κέφαλος», σε Σύσκεψη  Εργασίας υπό την Προεδρία του Α/Δημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου, με θέμα την ανάπτυξη της Βουλγαρικής Τουριστικής Αγοράς στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Την ομάδα των Καλεσμένων προσκάλεσε στην Κεφαλονιά  και συνόδευε  στη Σύσκεψη το Μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ.Σπύρος Κατσούρης, Διευθυντής του “Katsouris Travel”.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Γεράσιμος Τιμοθεάτος, η Σύμβουλος σε Οικονομικά και Εμπορικά Θέματα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια κ.Vassilka Dimitrova και το Στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη» κ.Κώστας Πρέντζας.

Ο κ.Κεκάτος, αφού συνεχάρη  τον κ.Κατσούρη για την αξιόλογη ταξιδιωτική πρωτοβουλία, καλωσόρισε τους καλεσμένους εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και τους  προσέφερε χάρτες του Νησιού και έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις ταξιδιωτικές δυνατότητες της Κεφαλονιάς.

Επιπλέον, επισημάνθηκαν κατά τη Σύσκεψη όλες οι παράμετροι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Κεφαλονιάς, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Οι Εταιρείες που εκπροσωπούσαν οι καλεσμένοι ήταν : Rad-festa, Apollo, PTM International, Royal International, Sigma Holiday, Standard Newspaper, Manager Magazine, Health Media, Pressa Daily Newspaper, Vagabond Media, και 24 Chasa Newspaper.

Πολιτειακοί Θεσμοί που εκπροσωπήθηκαν ήταν η Ελληνική Πρεσβεία της Βουλγαρίας και ο Δήμος Balchik.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα Αδελφοποίησης της Κεφαλονιάς με τη Σόφια , γεγονός που θα ενδυνάμωνε ουσιαστικά και σε θεσμικό επίπεδο τη συνεργασία.

email