Η Δημοτική Αρχή μας ενημερώνει

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει την Κεφαλονιά

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης είχε την εξαιρετικά μεγάλη τιμή να υποδεχθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Γενικό Διευθυντή Κοινοβουλευτικού Έργου της Βουλής των Ελλήνων κ.Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο.

Τον κ.Θεόδωρόπουλο συνόδευε η Σύζυγός του και ο χαρισματικός, σύμφωνα με τον κ.Πρόεδρο, Μαέστρος και Διευθυντής της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμπατριώτης μας, κ.Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Ο λόγος που ο κ.Πρόεδρος ήλθε στο Νησί  ήταν για να παραδώσει ο ίδιος την επιταγή υποστήριξης της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου «Το Μαρκάτο», που ήταν το οικονομικό αποτέλεσμα ειδικής εορταστικής Συναυλίας, προς το σκοπό αυτό,  την ημέρα των Βαΐων, με τη συμμετοχή των κορυφαίων καλλιτεχνικών σχημάτων υπο τη Διεύθυνση του κ.Γεωργακάτου.

Στη Σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία της Λυρικής με το Νησί, που ακολούθησε, συμμετείχαν ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος , ο Α/Πρόεδρος του Γηροκομείου κ.Αναστάσιος Ζησιμάτος, ο τ.Δήμαρχος Σάμης κ.Εμμανουήλ Βαλέττας και ο τ.Γραμματέας της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης κ.Γεράσιμος Σταματάτος.

Τέλος, ο κ.Παρίσης, αφού ευχαρίστησε τον κ.Θεοδωρόπουλο για την ευγενική χειρονομία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου και συγχαίροντας το Μαέστρο κ.Γεωργακάτο για την εντυπωσιακή απόδοσή του, ζήτησε όπως συμπεριληφθεί και η Κεφαλονιά στο πρόγραμμα καλλιτεχνικών περιοδειών της Λυρικής.

Επίσης 

Κατόπιν προβλημάτων που εντοπίστηκαν σε ολόκληρο το δημοτικό οδικό δίκτυο του νησιού μας, ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και τους πολίτες για τα παρακάτω:

Όσοι ιδιώτες προκειμένου να συνδεθούν με τα κοινωφελή δίκτυα (ύδρευση, αποχέτευση και ΔΕΗ) προκαλούν ζημιές σε χώρους όπως δρόμοι, πεζοδρόμια, είναι υποχρεωμένοι ότι φθορές προκαλούν να τις αποκαθιστούν πλήρως και σύμφωνα με ότι ορίζει η νομοθεσία περί καλής εκτέλεσης έργων.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπόκεινται σε όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και πρόκληση ατυχήματος, τις οποίες προτίθεται ο Δήμος να επιβάλλει από τώρα στο εξής.

Επομένως καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμορφωθούν σύμφωνα με τα ανωτέρω

Eπίσης

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ Δ.Ε.Υ.Α

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014 οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, με αίτησή τους,   να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από είκοσι τέσσερις (24) έως εκατό (100) ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο θα απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.

Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές βεβαιώθηκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2014. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οφειλές (πριν την 01-01-2010).

Ανάλογη ρύθμιση θα ισχύσει και για τις οφειλές των πολιτών προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α), με αίτησή τους έως τις 14-11-2014.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Δήμος Κεφαλλονιάς καλεί τους δημότες να κάνουν χρήση της πιο πάνω ευνοικής ρύθμισης προσερχόμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

email