Δημοτική Αρχή: Μετά την Γερμανία, συνεργασία και με Γαλλία

Συνεργασία Κεφαλονιάς με Γαλλία

Συνεργασία Κεφαλονιάς με Γαλλία

Μετά την συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς με την Γερμανία, όπως είχε γίνει γνωστό με Δελτίο Τύπου από την Δημοτική Αρχή, μια νέα συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς με την Γαλλία αυτή τη φορά  μας γίνεται γνωστό με το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

Συνεργασία Κεφαλονιάς με Γαλλία

Στα πλαίσια της διεύρυνσης της Τουριστικής Αγοράς της Κεφαλονιάς στη Γαλλία και της ανάπτυξης του ενδιαφέροντος της επισκεψιμότητος στο Νησί από τη Γαλλία, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης αποδέχθηκε την Πρόσκληση του Δημάρχου του Rueil – Malmaison  κ. Patrick Ollier, Υπουργού, για επίσημη συμμετοχή του Δήμου στις εορταστικές εκδηλώσεις «Αυτοκρατορικού Ιωβηλαίου» της περιοχής.

Ο Δήμος Rueil – Malmaison  είναι 7 χιλιόμετρα δυτικά των Παρισίων και θεωρείται ιστορική περιοχή, αφού συνδέεται με το Ναπολέοντα και την Ιωσηφίνα.

Η επαφή των δύο Δημάρχων έγινε από τον κ.Ευάγγελο Κεκάτο στο Sergey Posad της Ρωσίας, όπου τόσο ο Δήμος Κεφαλονιάς, όσο και ο Δήμος Rueil – Malmaison συμμετείχαν στις Εκδηλώσεις για τα 700 χρόνια του Αγίου Σεργίου, ενισχύοντας το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον του Θρησκευτικού Τουρισμού μεταξύ και των τριών περιοχών.

Τον κ.Παρίση  θα εκπροσωπήσει ο κ.Κεκάτος και ήδη έχει εκδηλωθεί επισήμως η δυνατότητα κατάρτισης και υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων ,αφού κλιμάκιο Υπηρεσιακών παραγόντων από τη Γαλλία επισκεφθεί την Κεφαλονιά.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία πολιτιστικών, τουριστικών, εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων.