Δράσεις της Δημοτκής Αρχής

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Η Κεφαλονιά υποδέχεται το Κ/Φ Κάσος

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς, ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ.Αλέξανδρο Παρίση, υποδέχθηκε τον Κυβερνήτη της Κ/Φ Κάσος, Πλωτάρχη Π.Ν. κ.Κωνσταντίνο Νασσόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ανθυποπλοίαρχο Π.Ν. κ.Εμμανουήλ Δαμανάκη .

Σε μία σεμνή Τελετή Υποδοχής ο κ.Κεκάτος προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου στον κ.Κυβερνήτη σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς την ιστορική κανονιοφόρο, που κατέπλευσε στο Νησί στα πλαίσια Άσκησης και Ναυτικής επιτήρησης στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο κ.Α/Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμπαράσταση που είχε η Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια των δίδυμων Σεισμών του χειμώνα που μας πέρασε, από τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, όπως άλλωστε είχε συμβεί και κατά το παρελθόν στους καταστροφικούς Σεισμούς τον Αύγουστο του 1953.

Ο κ.Πλωτάρχης ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται και προσκάλεσε τον κ.Α/Δήμαρχο αλλά και Σχολεία του Νησιού, που θα ήθελαν να ξεναγηθούν στο Πλοίο.

 Κ/Φ Κάσος

Κ/Φ Κάσος

Το πλοίο, ανάδοχος του οποίου ήταν η Χρυσή Ολυμπιονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου,  είναι Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης, συμμετείχε σε διασυμμαχικές Ασκήσεις, σε πολλές Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στις βραχονησίδες των Ιμίων και στην Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Την επομένη, για υπηρεσιακούς λόγους έγινε έκτακτη αναχώρηση του πλοίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη ξενάγηση, αλλά ο κ.Κυβερνήτης προσέφερε στον κ.Κεκάτο την Τιμητική Πλακέτα του Πλοίου στη Δημοτική Αρχή, σε ένδειξη τιμής για την υποδοχή.

Συμμετοχή Κεφαλονιάς στην Εκδήλωση της Ομογένειας στον Καναδά.

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπήθηκε από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο στην 62η εορταστική Εκδήλωση του Συλλόγου Κεφαλλήνων Καναδά «Αίνος», στο Montreal.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κεκάτος εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, μετέβη στο Montreal του Καναδά  το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014, όπου ως καλεσμένος του Προέδρου του Συλλόγου κ.Απόστολου Αγγούρια, μετέφερε εγκάρδιο Χαιρετισμό τόσο του κ.Δημάρχου , όσο και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας με το συμβολικό αυτόν τρόπο το σεβασμό της Δημοτικής Αρχής σε όλη την Ομογένεια.

Σε μία εξαιρετικά οργανωμένη Εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους η Α/Δήμαρχος της Περιοχής,  ο Πρόεδρος της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» κ.Ιωάννης Χιόνης και τα Μέλη του Συλλόγου,  ανεδείχθη ο μεγάλος πολιτιστικός πλούτος της Παροικίας, με την παρουσίαση παιδικών και νεανικών χορευτικών συγκροτημάτων και άλλων συναφών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Kαναδάς: Το σπίτι του Κεφαλονίτη

Kαναδάς: Το σπίτι του Κεφαλονίτη

Ο κ.Κεκάτος, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς, αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση, προσέφερε στον κ.Αγγούρια Τιμητική Πλακέτα, σε ένδειξη σεβασμού για το πλούσιο κοινωνικό έργο του Συλλόγου και στον κ.Χιόνη, συμβολική Πλακέτα Τιμής για το εξ ίσου σημαντικό έργο της Ομοσπονδίας.

Την επομένη, μετά τις θρησκευτικές υποχρεώσεις, συνήλθε Σύσκεψη στα Γραφεία του Συλλόγου, όπου τα Μέλη της Παροικίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ.Κεκάτο και να διευκρινίσουν θέματα και υποθέσεις που τους αφορούν σε σχέση με την Κεφαλονιά.

email