Δράσεις του Δήμου Κεφαλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Εκπρόσωποι του Museum of Braila επισκέπτονται το Δήμο Κεφαλονιάς

Με αφορμή πολιτιστική Εκδήλωση του Ελληνορουμανικού  Συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια» σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης»,  που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και αφορούσε την παρουσίαση Βιβλίου του καταγόμενου από την Κεφαλονιά (Φαρακλάτα) Συγγραφέα Παναίτ Ιστράτι, επισκέφθηκαν το Νησί Στελέχη του Μουσείου της Braila (Ρουμανία).

Τους Ρουμάνους Επίσημους κ.Ιονέλ Κούντεα και κ.Ζαμφίρ Μπαλάν, ως ένδειξη τιμής, προσκάλεσε ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για Σύσκεψη με θέμα την ενεργοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Κεφαλονιάς και Βραίλας, αφού ιστορικοί δεσμοί πολιτισμού συνδέουν τις δύο περιοχές ήδη από το 19ο αιώνα.

Τους Ρουμάνους Επισήμους συνόδευσαν η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στην Δ.Ελλάδα κ.Mariana V.Cracium και η κ.Συλβάνα Δεπούντη, που επιμελήθηκε του μεταφραστικού έργου της παρουσιαζόμενης έκδοσης.

Ο κ.Κεκάτος, ευχαριστώντας για την Επίσκεψη τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Πολιτιστικού Κέντρου «Παναίτ Ιστράτι» στα Φαρακλάτα, που συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των Ελληνο-Ρουμανικών πολιτιστικών δεσμών, όπως επίσης και για τη διαδικασία Αδελφοποίησης, που είχε επιμεληθεί ο τ.Δήμος Αργοστολίου.

Οι ξένοι επίσημοι  ευχαρίστησαν για την υποδοχή και διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα οργανωθεί στην Κεφαλονιά Ημερίδα Συνεργασίας του Δήμου Κεφαλονιάς με τη συμβολή της Προξένου κ.Cracium.

H Δημοτική Αρχή τιμά τον κ.John Ellett

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, μια ξεχωριστή προσωπικότητα από τη Μεγάλη Βρετανία, ο κ.John Ellett , επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση  το Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς .

Τον κ.Ellett, ο οποίος υποστήριξε έμπρακτα τη ζωοφιλία στην Κεφαλονιά με συγκέντρωση χρημάτων για τη φροντίδα των εγκαταλελειμμένων ζώων, κάνοντας ελεύθερη πτώση από 15.000 πόδια στο Λονδίνο,  συνόδευε η Οικογένειά του , η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωοφίλων κ.Μαρίνα Μασάδο και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ.Διονύσης Καππάτος.

Για το εγχείρημά του αυτό, που καλύφθηκε από τα διεθνή Μ.Μ.Ε., ο κ.

Ellett τιμήθηκε από τον Α/Δήμαρχο Παλλικής κ.Αλέξανδρο Μοσχονά και με εντολή του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, του προσφέρθηκε από τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο η Τιμητική Πλακέτα του Δήμου.

Ο κ.Ellett ευχαρίστησε για την τιμή της υποδοχής και ανέφερε τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου “Dorris” στη φροντίδα τόσο των αδέσποτων όσο και των κακοποιημένων ζώων.

Ο κ.Κεκάτος συνεχάρη τον κ.Ellett και το Σύλλογο “Dorris” για τα εμπράκτως αποδεδειγμένα φιλοζωικά αισθήματα και σημείωσε, ότι η φροντίδα των ζώων αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στις Εκδηλώσεις του Αδελφοποιημένου Δήμου Sokobanja στη Σερβία.

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, ο Δήμος συμμετέχει , μετά από πρόσκληση,  στις Εκδηλώσεις του Αδελφοποιημένου με την Κεφαλονιά (Κοινότητα Μεταξάτων) Δήμου Sokobanja στη Σερβία, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.

Το Δήμαρχο Κεφαλονιάς θα εκπροσωπήσει ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος αναχωρεί αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και επιστρέφει το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.

Την τιμητική πρόσκληση προς το Δήμο κάνει ο Δήμαρχος της Sokobanja κ.Dimitrije Lukic και όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες της επίσκεψης επιμελήθηκε ο Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ.Βίκτωρ Ρουχωτάς.

Της από 20ετίας διαδικασίας Αδελφοποίησης είχε επιμεληθεί ο τ.Δήμαρχος Λειβαθούς κ.Νίκος Φραντζής.

Τόσο ο κ.Ρουχωτάς όσο και ο κ.Φραντζής προσκλήθηκαν από τον κ.Κεκάτο όπως πλαισιώσουν την αποστολή ,αλλά προσωπικοί λόγοι δεν τους επέτρεψαν τη συμμετοχή.

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της περαιτέρω ενδυνάμωσης των πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων Κεφαλονιάς με Σερβία.

Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς υποδέχεται  την Πυραυλάκατο «ΤΠΚ  Μπλέσσας»

Με ιδιαίτερη τιμή, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Κυβερνήτη της Πυραυλακάτου «ΤΠΚ Μπλέσσας», Πλωτάρχη κ.Γεώργιο Δημητρίου.

Κάθε φορά που Σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού περιλαμβάνει και την Κεφαλονιά στο πρόγραμμα προσεγγίσεων, αποτελεί βαθιά τιμή, όταν όμως το Πλοίο συνδέεται και με την ιστορία του Νησιού μας, τότε είναι ξεχωριστή τιμή.

Συγκεκριμένα, η Πυραυλάκατος φέρει το όνομα του Κεφαλονίτη, αείμνηστου Αντιπλοίαρχου Γεωργίου Μπλέσσα , ο οποίος έπεσε ηρωικά υπέρ της Πατρίδας το 1943 στη Λέρο, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ως Κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα».

Η προτομή του Κυβερνήτη Μπλέσσα, σε ένδειξη τιμής της Πολιτείας προς τον Ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού, κοσμεί την Κεντρική Είσοδο του Μεγάρου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι.

Σε μία συμβολική Τελετή Υποδοχής, ο κ.Κεκάτος προσέφερε στον Κυβερνήτη του Πλοίου την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου και δέχθηκε από τον κ.Πλωτάρχη δώρα με το έμβλημα του Πλοίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου Κεφαλλονιάς για την προαγωγή θεμάτων υγιεινής  και ασφάλειας κατά την εργασία, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 18/06/2015 και ώρα 11.00 π.μ έως 14.00 μ.μ, το  2ο σεμινάριο  για την  εκπαίδευση των υπαλλήλων του Δήμου σε θέματα Πρώτων Βοηθειών,  στο  κέντρο εκπαίδευσης της  ΕΠΑ.Σ.B.Νοσηλευτών του Νοσοκομείου  Κεφαλλονιάς.

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται θέματα εκπαίδευσης  στην πρόληψη και αντιμετώπιση ορθοπεδικών προβλημάτων, αιμορραγιών, εγκαυμάτων,  στην εφαρμογή βασικών αρχών αναζωογόνησης, αντιμετώπισης αλλεργικού σοκ, πνιγμονής κ.ά.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται με συνεργασία της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου   και της ΕΠΑ.Σ.B.Νοσηλευτών   Κεφαλλονιάς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

email