Δραστηριότητες Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς 2014

Λειβαθώ

Λειβαθώ

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Έτσι και φέτος τιμήθηκαν με τη γαλάζια σημαία 12 παραλίες της Κεφαλονιάς, μεταξύ των οποίων οι τρεις πολυσύχναστες παραλίες της Λειβαθούς : Λουρδάτα, Άβυθος και Άμμες, αφού ο Δήμος Κεφαλονιάς ανταποκρίθηκε στα παραπάνω αυστηρά κριτήρια για τη χορήγηση της γαλάζιας σημαίας, με αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού.”Γαλάζια σημαία” είναι ένα διεθνές περιβαλλοντικό βραβείο για ακτές και μαρίνες. Για να απονεμηθεί η “Γαλάζια σημαία” πρέπει να τηρούνται 29 αυστηρά κριτήρια, που αφορούν την καθαριότητα της ακτής και της θάλασσας, την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των λουομένων, την περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση, την πληροφόρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς που βοήθησαν, καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Παπαδάτο. ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Τέλος ας υπενθυμίσουμε τον κώδικα συμπεριφοράς :

  • Διατηρείτε το χώρο της ακτής καθαρό
  • Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι
  • Χρησιμοποιείτε τους κάδους απορριμμάτων
  • Τα σκουπίδια πρέπει να είναι κλεισμένα σε σακούλες
  • Μη ρυπαίνετε τη θάλασσα με τροφές, χαρτιά και σκουπίδια
  1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και φέτος το συνεργείο της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς για την καθαριότητα και των ευπρεπισμό των τοπικών κοινοτήτων, κοιμητηρίων, σχολείων, αγροτικών ιατρείων, παρά το μειωμένο αριθμό υπαλλήλων, σε συνεργασία με τον εκάστοτε πρόεδρο των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς ήταν παρούσα με την καθαριότητα σε όλες τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των Τοπικών Κοινοτήτων και Αθλητικών Συλλόγων, όπως το Τουρνουά Μπάσκετ 2014 ‘Γεώργιος Βεργωτής’, το φεστιβάλ ενόργανης γυμναστικής στα  Κουρκουμελάτα, τον αγώνα δρόμου Αθλητικού Συλλόγου Φωκάτων, τα πανηγύρια Αγ. Άννης Λακήθρας, Αγ. Μαρίνης Βλαχάτων, Σωτήρος Περατάτων κλπ. , τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών ‘Σπάρτο’ κλπ.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Ματιάτο για την από κοινού συνεργασία στην απομάκρυνση βαρέων αντικειμένων και σκουπιδιών.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον Προϊστάμενο της Δημοτικής Ενότητας κ.Τάσο Μινέτο, στον Οδηγό κ.Παναγή Βλάχο και φυσικά σε όλο το Υπαλληλικό και Εργατικό Δυναμικό της Ενότητας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

Φέτος η συντήρηση του αγροτικού δικτύου υπήρξε υποδειγματική σε όλα τα χωριά, με τα ιδιόκτητα μηχανήματα του Δήμου Κεφαλονιάς και το αγροτικό δίκτυο παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Θερμές ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό Σώμα Κεφαλονιάς, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κεφαλονιάς και την Ε.Ο.Δ. Κεφαλονιάς και τον Πρόεδρο της κ. Σπύρο Μοσχόπουλο για τη δράση τους ως προς την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ  ΥΨΟΥΣ  500000  ΕΥΡΩ

Η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε το έργο ‘Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας’ πυρόπληκτων περιοχών του προγράμματος του Υπουργείου Γεωργίας ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ στις Τοπικές Κοινότητες Καραβάδου, σε δύο τοποθεσίες Πεσσάδας και σε δύο τοποθεσίες και Σπαρτιών προς την παραλία ‘Παλιονινός’.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

Μέρος του έργου θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είναι σε εξέλιξη  η διαδικασία χωροθέτησης των αντλιοστασίων.

email